Rehabiliteringsplanens forberedende del danner grundlag for sagens behandling i rehabiliteringsteamet ved en genbehandling efter 6 måneder uden en indsats. Der vil alene være behov for at opdatere den forberedende del i det omfang, der er kommet nye, væsentlige oplysninger i sagen, efter at personen er overgået til ressourceforløb.
Ja. Indsatsgarantien medfører at, hvis personen ikke er kommet i gang med et tilbud om virksomhedspraktik, løntilskud eller vejledning og opkvalificering efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, en indsats efter lov om social service eller en kommunal sundhedsindsats efter sundhedsloven senest 6 måneder efter, at personen er påbegyndt et ressourceforløb, skal personens sag forelægges for rehabiliteringsteamet. Dette gælder uanset, at personen skal påbegynde en indsats kort tid efter, at de 6 måneder er gået.
Der skal kun indhentes nye oplysninger i sagen, hvis der er sket væsentlige ændringer i borgerens situation.
Sagen skal forelægges for rehabiliteringsteamet, når personen ikke har påbegyndt en indsats senest 6 måneder efter ressourceforløbet er iværksat. Det er formålet, at rehabiliteringsteamet alene skal drøfte og afgive indstilling om, hvilke indsatser der skal igangsættes. Der bevilges dermed ikke et nyt ressourceforløb. Hvis en person efterfølgende ikke er påbegyndt en indsats efter yderligere 6 mdr., eller der midt i ressourceforløbet er en pause mellem indsatserne på 6 mdr., er der dermed ikke et krav om, at sagen skal forelægges for rehabiliteringsteamet jf. § 113, stk. 2. Styrelsen vil dog gøre opmærksom på, at hvis der er sket væsentlige ændringer i personens situation, skal sagen på samme måde som hidtil forelægges rehabiliteringsteamet med henblik på en vurdering af, om personen fortsat er i målgruppen for ressourceforløb.
LOB § 11, stk. 3:
Rehabiliteringsteamet skal ikke drøfte og afgive indstilling om, hvorvidt borgeren skal have jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob m.v. i sager om ressourceforløb, der forelægges for rehabiliteringsteamet, fordi borgeren ikke er påbegyndt en indsats inden seks måneder.
Sagen skal ikke genbehandles i rehabiliteringsteamet, hvis borgeren i løbet af de første 6 måneder af ressourceforløbet har:
- påbegyndt et tilbud efter LAB kapitel 11, 12 eller 14, en indsats efter lov om social service eller en kommunal indsats efter sundhedsloven
- haft ordinære løntimer
- været ansat i løntilskud efter § 15 i lov om kompensations til handicappede i erhverv m.v.
- deltaget i et STU-forløb
Følgende perioder medregnes ikke i perioden på 6 måneder:
- Perioder, hvor borgeren efter påbegyndelsen af ressourceforløbet har været fritaget for at stå til rådighed (fx fritagelse på grund af sygdom), og
- perioder, hvor kontaktforløbet er foregået uden kontakt til borgeren, jf. LAB § 33, stk. 5.
Der henvises i øvrigt til § 17 i bekendtgørelse om rehabiliteringsplan m.v.
Ressourceforløbet bliver ikke forlænget på grund af perioder med sygdom eller lignende. Perioder, hvor borgeren er fritaget for at stå til rådighed, indgår dog ikke i optællingsperioden for indsatsgarantien.
Perioder, hvor borgeren er fritaget fra at stå til rådighed, forlænger således indsatsgarantiperioden en til en. Eks.: Borger har været fritaget i 3 måneder i løbet af de første 6 måneder af sit ressourceforløb. Indsatsgarantiperioden er derefter på 9 måneder fra påbegyndelse af ressourceforløbet.
Genbehandling, som konsekvens af indsatsgarantien, skal registreres som øvrige møder i rehabiliteringsteamet. Genbehandling har således ikke en særlig registreringskategori. Kommunen har pligt til at registrere og indberette samtaler i rehabiliteringsteamet til DFDG (jf. § 25, stk. 2, nr. 2, i databekendtgørelsen).
Der er ikke fastsat regler om at det skal fremgå af ’Min Plan’, at borgerens sag har været genbehandlet. De nye indsatser mv, som teamet har peget på, noteres i ’Min Plan’ efter de gældende regler.