Spring over hovedmenu

Pga. coronavirus (COVID-19) skal hjemmesidens indhold p.t. læses i sammenhæng med de coronarelaterede temaer og nyheder:

Forsiden af star.dk

Spring over venstremenu

Om indsatsen

Bedre indsats for borgere i ressourceforløb er en beskæftigelsesindsats, der skal hjælpe kommunerne i deres arbejde med at inddrage borgeren i forbindelse med forberedelse til rehabiliteringsmødet, opfølgningen på indstillingen og indsatsdelene, samt skabe øget kvalitet i de virksomhedsrettede indsatser, hvor der skal være større fokus på lønnede timer. Herudover skal kommunerne systematisk følge op på de borgere, som går passive i længere tid med henblik på at igangsætte de rette indsatser.

Bedre indsats for borgere i ressourceforløb bygger på to centrale vidensbaserede holdepunkter for, hvad der virker i indsatsen for udsatte borgere:

  • ”Virkeligheden virker” – det at komme ud på en ordinær arbejdsplads med kolleger og meningsfulde opgaver løfter borgeren tættere på job
  • ”Medarbejderen virker” – en tillidsrelation til en primær kontaktperson, der tror på borgerens jobmuligheder, øger chancerne for at komme i job.

Læs mere om initiativet i følgende:

Indsatsmodel for Bedre indsats for borgere i ressourceforløb (nyt vindue) (pdf)

Puljeudmelding af Bedre indsats for borgere i ressourceforløb

Sidst opdateret: 31-01-2020