Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Større krav, CV'er og 'gør-det-selv-koncept'

I Rudersdal udvikles et koncept for borgerkontakten, der skal gøre borgerne mere aktive selv.

"Vi møder borgere, der har været i kontakt med jobcentret i årevis uden at blive rigtigt jobklare. Vi vil udvikle et koncept for borgerkontakten, der i højere grad skal gøre borgerne aktive selv". Leder af Rudersdal Rekruttering, Annette Gøttsche.

Konceptet skal udvikles via en innovativ tilgang, hvor der gennemføres en række forskellige eksperimenter med, hvad der virker i kontakten med borgere, der er matchet jobparate, men ikke gør nok ved jobsøgningen. Første eksperiment er at afprøve, at borgerne skal motiveres, tænke anderledes og blive klar til selv at finde praktik eller søge job indenfor 4 uger fra visitation til Rudersdal Rekruttering.

Udover sædvanlig CV hjælp når ledige har svært ved at lave deres CV, eksperimenteres med individuelle motiverende samtaler med kompetenceafklaring, korte videopræsentationer, som virksomhedskonsulenterne kan tage med ud i virksomhederne. Ideen er at forkorte tiden fra konsulenten møder den ledige, til der er et CV, der kan bruges til fx opkvalificering, jobsøgning m.v.

Sidst opdateret: 07-03-2018