Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Temadag om isbryderordningen

Specialfunktionen afholder i efteråret fire temdage om isbryderordningen

Specialfunktionen afholder i efteråret fire temadage for nøglepersonerne i jobcentrene. Denne gang sætter vi fokus på løntilskud til nyuddannede med handicap – i daglig tale kaldet isbryderordningen.

Der er stor interesse for brug af isbryderordnignen både blandt jobcentre, borgere og virksomheder. Samtidig er erfaringen, at isbryderordnignen anvendes i mindre grad end de øvrige handicapkompenserende ordninger. Formålet med temadagen er at sætte fokus på hvornår ordningen er relevant at anvende, og hvad du skal være særligt opmærksom på ved bevilling af ordningen.

På temadagen vil vi dykke ned i isbryderordningens bestemmelser, formål og målgruppe, og vi vil se nærmere på de vurderinger, du skal foretage som sagsbehandler ved bevilling af ordningen. Temadagen vil blandt andet have fokus på vurdering af relevant erhvervserfaring, og hvordan isbryderen adskiller sig fra løntilskud efter kapitel 12 i LAB. Ligeledes vil vi kigge nærmere på fastsættelse af tilskud, rådighedsforpligtigelse og brug af dagpengeret i forbindelse med ansættelse i en isbryderordning. Dagen vil være en blanding af undervisning og gruppedrøftelser. 

Inden temadagens afholdelse, vil der være mulighed for at stille opklarende spørgsmål til ordningen, som vil blive besvaret på dagen.

Temadagen vil have følgende indhold:

  • Grundlæggende introduktion til isbryderordningens bestemmelser, formål og målgruppe
  • Vurdering af relevant erhvervserfaring
  • Hvordan adskiller isbryderordningen sig fra løntilskud efter kapitel 12 i LAB, og hvornår er det samme bestemmelser, der gælder?
  • Rådighed og brug af dagpengeret under isbryderen
  • Fastsættelse af løntilskud
  • Opsamling på indsendte spørgsmål

Programmet er fra 09.00-13.00. Detaljeret program vil blive sendt ud til deltagere, når vi nærmer os dagen.

Temadagene er for handicapnøglepersoner i jobcentrene. For at så mange kommuner som muligt kan få glæde af temadagen, opfordrer vi til at I maks. tilmelder 3 nøglepersoner pr. jobcenter

15. november på Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 AarhusTilmelding (Nyt vindue)

22. november Comwell H.C. Andersen Odense, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C

Tilmelding (Nyt vindue)

29. november Comwell Hvide Hus, Vesterbro 2, 9000 Aalborg

Tilmelding (Nyt vindue)

6. december Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads 25, 2450 København SV

Tilmelding (Nyt vindue)

 

Sidst opdateret: 08-08-2023