Spring over hovedmenu

Info til borgere om COVID-19 i forhold til beskæftigelsesindsatsen

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering følger corona-situationen, og du kan følge med i nyeste regler mv. på star.dk.

Forud for henvisning til job og tilbud med fysisk fremmøde skal jobcentre og a-kasser være særligt opmærksomme på og tage særlige hensyn til, hvis du som borger er i en risikogruppe for COVID-19 eller dine nære pårørende er, jf. Sundhedsstyrelsens udmelding om risikogrupper.

Coronapas, mundbind mv.

Fra 19. december 2021 til og med 31. januar 2022 bliver det igen et krav, at man skal bære mundbind eller visir på jobcenteret, når man befinder sig i lokaler i jobcentre. Kravet om mundbind eller visir gælder ikke personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir. Derudover kan mundbind eller visir fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det.

Jobcenteret kan ikke kræve af borgere, at de skal forevise coronapas for at deltage i samtaler eller arrangementer i jobcenteret. Jobcenteret kan dog opfordre borgere til at have et gyldigt coronapas for bl.a. at begrænse smittespredningen med Corona.

Nogle virksomheder kan stille krav om visning af coronapas fx i forbindelse med, at en borger er i virksomhedspraktik, løntilskud m.v. Her kan du læse spørgsmål og svar om rådighed og visning af coronapas:

Rådighed, formidling og sanktioner: Spørgsmål og svar om midlertidige ændringer på beskæftigelsesområdet som følge af corona-virus

Henvend dig til din kommuner, jobcenter eller a-kasse, hvis du er i tvivl om, hvad der gælder for dig.

Hvis du bliver ledig i den kommende periode, vil du som altid kunne melde dig ledig på www.jobnet.dk eller ved at kontakte dit lokale jobcenter. Du kan evt. også kontakte din a-kasse.

Hvis du har flere spørgsmål

Søger du viden som privatperson, kan du desuden orientere dig her:coronasmitte.dk - Coronavirus/covid-19 i Danmark (nyt vindue)

Borger.dk (nyt vindue)

Du har mulighed for at orientere dig i spørgsmål og svar til kommuner, jobcentre og a-kasser:

For a-kasser, jobcentre og kommuner: Spørgsmål og svar om midlertidige ændringer på beskæftigelsesområdet som følge af corona-virus

Er du virksomhedsejer og søger du viden på baggrund heraf, kan du desuden orientere dig her

For virksomheder: Spørgsmål og svar om midlertidige ændringer på beskæftigelsesområdet som følge af corona-virus

Coronavirus og din virksomhed på Virksomhedsguiden (nyt vindue)

Kontakt

Kontakt din sagsbehandler i kommunen eller jobcentret, hvis du ønsker information og vejledning om dine muligheder. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kan ikke tilbyde dig individuel rådgivning eller behandle din konkrete sag.

Find dit job center på Jobnet (Nyt vindue)

Kontakt

Kontakt din sagsbehandler i kommunen eller jobcentret, hvis du ønsker information og vejledning om dine muligheder. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kan ikke tilbyde dig individuel rådgivning eller behandle din konkrete sag.

Find dit job center på Jobnet (Nyt vindue)

Find din A-kasse

Sidst opdateret: 13-01-2022