Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Arbejdsmarkedets mangel på arbejdskraft og kompetencer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler data og udarbejder analyser, som identificerer de vigtigste indsatser indenfor uddannelsesområdet.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering stiller en lang række analyser til rådighed for voksen- og efteruddannelsesområdet. Analyserne kan bl.a. bruges som værktøjer til at identificere områder, hvor der er mangel på kvalificerede ansøgere og til at finde konkrete kurser og ordninger, der kan bruges til at opkvalificere ledige.

Arbejdsmarkedsbalancen

Arbejdsmarkedsbalancen viser, om der er gode eller mindre gode jobmuligheder i forskellige brancher. Balancen er baseret på statistik om bl.a. ledighed, beskæftigelse og jobomsætning samt surveys fra ca. 14.000 virksomheder om deres rekrutteringsudfordringer.

Arbejdsmarkedsbalancen

Virksomhedsoverblikket

Virksomhedsoverblikket er et værktøj til at hjælpe virksomhedskonsulenterne i det opsøgende arbejde og hjælpe sagsbehandlere med at guide ledige ud i relevante job. Her er det ét samlet overblik over virksomheder, der potentielt har behov for at rekruttere nye medarbejdere på landsplan, regionalt og lokalt.

Virksomhedsoverblikket

Det lokale jobbarometer

Jobbarometret giver et overblik over den lokale jobsituation med udgangspunkt i de personer, der aktuelt er ledige i det enkelte jobcenter. De stillinger flest ledige i jobcentret oplyser, at de søger job inden for, udvælges til jobbarometret.
Jobbarometret udgives af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og opdateres månedligt.

Jobbarometret

Regionale analyser

De regionale analyser er udviklet til at understøtte det regionale arbejdsmarkedsråds jobrettede voksen- og efteruddannelsesindsats:

Regionale analyser

Regionale ledighedstal

Styrelsen overvåger udviklingen i ledigheden i områder og kommuner under de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). De regionale ledighedstal beskriver den aktuelle bruttoledighed og udviklingen heri det seneste år fordelt på køn, alder og a-kasser:

Regionale ledighedstal

Regionale nøgletal for arbejdsmarkedet

De regionale rapporter giver en månedlig status på udviklingen i nogle af de væsentligste nøgletal i områder under hver enkelt af de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Rapporterne indeholder figurer og baggrundstal om bl.a. beskæftigelse, jobomsætning, ledighed og rekrutteringssituationen på det regionale arbejdsmarked:

RAR Nordjylland: Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Vestjylland: Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Østjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Sydjylland: Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Fyn: Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Sjælland: Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Hovedstaden: Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

RAR Bornholm Nøgletal for arbejdsmarkedet (nyt vindue)

Værktøj til afklaring af kompetencer

Styrelsen er ved at udvikle et nyt værktøj, der kan bruges til at afdække, hvilke kompetencer virksomheder efterspørger. Vi arbejder på at kunne lancere værktøjet med udgangen af 2019.

Sidst opdateret: 06-07-2020