Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Trainee-indsats for dimittender

Formålet med indsatsen for flere trainee-forløb er at bringe ledige dimittender med videregående uddannelse tættere på arbejdsmarkedet.

Formålet med indsatsen for flere trainee-forløb er at bringe ledige dimittender med videregående uddannelse tættere på arbejdsmarkedet.

Trainee-indsatsen har til formålet er at bringe ledige dimittender med en videregående uddannelse tættere på arbejdsmarkedet. 

Målgruppen er således ledige dimittender med videregående uddannelse, der modtager dagpenge på dimittendsats. 

Indsatsen er pt. finansieret med midler fra Aftale om ekstraordinært løft af ledige fra 2020. Derudover er indsatsen styrket og forlænget i Aftale om tiltag målrettet langtidsledige under coronakrisen fra maj 2021 og Trepartsaftale om mangel på arbejdskraft fra oktober 2021.

Der udmøntes på baggrund af de tre aftaler i alt 20 mio. kr. til indsatsen i 2021/2022, som fordeles ligeligt mellem Akademikerne og FH.

Evaluering 

Som følge af trepartsaftalen II om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft fra 2016 er der gennemført en evaluering af trainee-indsatsen af Metrica og Epinion. Herunder kan du finde både hele evalueringen og en pixi udgave. 

Evaluering af trainee indsatsen for årene 2017-2018 (pdf) (nyt vindue)

Evaluering af trainee indsatsen for årene 2017-2018 i en pixi udgave (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 10-12-2021