Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

COVID-19: Betydning for beskæftigelsesindsatsen

Kommuner, jobcentre og a-kasser kan her læse om, hvordan I skal forholde jer til COVID-19.

Fra 1. september 2021 er der ikke restriktioner for beskæftigelsesindsatsen som følge af COVID-19. Det betyder, at de almindelige regler gælder fra 1. september 2021, bl.a. reglerne om samtaler og tilbud, og der er fremover ikke regler om brug af håndsprit mv. STAR opfordrer kommuner, a-kasser mv. til selv at følge med i Sundhedsstyrelsens anbefalinger fsva. hygiejne, afstand mv.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside: COVID-19 (nyt vindue)

Nogle af reglerne fra genåbningsbekendtgørelsen videreføres fra den 1. september 2021 i de almindelige regler, det gælder:

  • at dagpengemodtagere undtagelsesvist kan få dagpenge, selvom de ikke kan deltage i fx samtaler, aktiviteter eller tilbud, hvis de fx ikke kan få passet børn pga. Corona-nedlukning i daginstitutioner og lign.
  • at perioder med suspension af dagpengeforbruget ikke medregnes i forhold til dagpengemodtageres ret og pligt, samtaler og seks ugers jobrettet uddannelse.
  • 6 ugers jobrettet uddannelse kan tages som fjernundervisning, hvis kurserne udbydes som det.

De relevante ændringsbekendtgørelser mv. kan tilgås her

30-08-21 Orientering om beskæftigelsesindsatsen og videreførelse af regler ved 4 ændringsbekendtgørelser i forbindelse med ophør af bekendtgørelse om genåbning og fortsat delvis suspension af beskæftigelsesindsatsen som følge af covid-19 m.v. pr. 1. september 2021 (pdf) (nyt vindue)

26-08-21 Bekendtgørelse nr. 1731 om ændring af bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats (nyt vindue)

26-08-21 Bekendtgørelse nr. 1730 om ændring af bekendtgørelse om 6 ugers jobrettet uddannelse til forsikrede ledige (nyt vindue)

27-08-21 Bekendtgørelse nr. 1732 om ændring af bekendtgørelse om rådighed (nyt vindue) 

27-08-21 Bekendtgørelse nr. 1733 om ændring af bekendtgørelse om fleksjob m.v. (nyt vindue)

Lokale nedlukninger

Hvis der sker en regional nedlukning, er jobcentre ikke en af de institutioner, som kommunalbestyrelsen kan lukke. Kommunalbestyrelsen kan anbefale, at offentligt ansatte skal arbejde hjemme, medmindre de varetager kritiske funktioner. Jobcentrene opfattes ikke som en kritisk funktion, men vil i stedet være omfattet af en evt. anbefaling om at arbejde hjemmefra. 

Ved evt. lokale/regionale nedlukninger må jobcentre, kommuner og a-kasser rykke samtaler eller møder, som ikke kan afholdes pga. nedlukningen. 

Borgere, der skal være i selvisolation

Hvis en samtale eller et møde med en borger ikke kan afholdes, fordi borgeren er i risiko for at være smittet med COVID-19, og derfor skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer om at være i selvisolation, skal jobcentre og a-kasser flytte samtalen eller mødet til et andet tidspunkt, eller give borgeren muligheden for selv at om-booke samtalen eller mødet.

Øvrige temaer

Resterende materiale kan tilgås under følgende temaer.

Alt historisk materiale er samlet på følgende side.

Historisk materiale om COVID-19s betydning for beskæftigelsesindsatsen

Hvis du har spørgsmål

Midlertidige suspensioner af beskæftigelsesindsatsen, restriktioner mv. rejser mange spørgsmål. Vi har derfor samlet de oftest stillede spørgsmål. Der tages forbehold for ændringer i takt med at situationen udvikler sig. Spørgsmål og svar vil løbende blive opdateret i takt hermed:

For a-kasser, jobcentre og kommuner: Spørgsmål og svar om midlertidige ændringer på beskæftigelsesområdet som følge af COVID-19

For virksomheder: Spørgsmål og svar om midlertidige ændringer på beskæftigelsesområdet som følge af COVID-19

Info til borgere om COVID-19 i forhold til beskæftigelsesindsats og ydelser

For yderligere information bedes jobcentrene skrive til star@star.dk eller ringe til deres regionale arbejdsmarkedskontor:

Kontakt Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord

Kontakt Arbejdsmarkedskontor Syd

Kontakt Arbejdsmarkedskontor Øst

 

Sidst opdateret: 31-08-2021