Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

VITAS går i luften med ny digital registrering af integrationsgrunduddannelse

22-12-2016

Til årsskiftet bliver VITAS udvidet til registrering af integrationsgrunduddannelse (IGU), så virksomheder let, enkelt og digitalt kan registrere en IGU-aftale.

Den nye digitale registrering af integrationsgrunduddannelse (IGU) er klar til at blive sat i drift i VITAS (Virksomhedstilskudsadministrationssystemet) den 2. januar 2017. Fremover skal aftaler om IGU oprettes på vitas.bm.dk.

Log på og se, hvordan du kan oprette en IGU-aftale via VITAS (nyt vindue)

Der er udarbejdet en vejledning til virksomheder om, hvordan IGU oprettes i VITAS. Denne vejledning bliver lagt på vitas.bm.dk under ”Sådan gør du”, når VITAS går i luften med IGU.

Der kan også fra den 1. januar 2017 søges om udbetaling af virksomhedsbonus via ansøgningsportalen:

Log på ansøgningsportalen ved hjælp af NemID (nyt vindue)

Brug Jobnet til IGU-jobannoncer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering understøtter også IGU digitalt med mulighed for at slå IGU-jobannoncer op på Jobnet. Her er annoncerne synlige for bl.a. flygtninge og jobcentre. Både virksomheder og jobcentre kan slå IGU-jobs op på Jobnet.

I annoncen på Jobnet skal IGU indsættes i overskriften, så IGU-jobannoncerne nemt kan søges frem, og så det fremgår tydeligt i et søgeresultat over ledige stillinger, at der er tale om et IGU-job. Eksempelvis kan arbejdsgivere og jobkonsulenter oprette jobannoncer med titlen: ”IGU: xx søges til xx”. Derudover følges blot den normale arbejdsgang for oprettelse af jobannoncer.

Slå IGU-job op på Jobnet (nyt vindue)

Fakta om IGU

Integrationsgrunduddannelsen varer to år og omfatter ansættelse i en lønnet praktikstilling på en virksomhed og skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse. IGU skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke står mål med kravene på det danske arbejdsmarked.

IGU (nyt vindue)