Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nye muligheder med profilafklaringsværktøjet til unge

14-04-2016

Profilafklaringsværktøjet til unge giver nye, forbedrede muligheder for at understøtte den første samtale mellem den unge og sagsbehandlere.

Jobnets digitale profilafklaringsværktøj til unge uddannelseshjælpsmodtagere er blevet opdateret og forbedret. Den nye version af værktøjet blev sat i drift på jobnet.dk 1. april 2016.

Med opdateringen af profilafklaringsværktøjet får sagsbehandlere nye og bedre muligheder i ungevisitationen, når sagsbehandleren møder den unge ved første samtale.

Opdateringen af værktøjet har betydet, at der nu både udskilles de mest ressourcestærke unge, som med stor sandsynlighed vil kunne få fodfæste på uddannelsesvejen, men også de unge, der har størst risiko for at hænge fast på offentlig forsørgelse. Profilafklaringsværktøjet kan udskille de ca. 10 pct. mest ressourcestærke og ca. 10 pct. af de unge, der har størst risiko for langtidsledighed.

De unges indgang til værktøjet er via forberedelsesskemaet på Jobnet.dk ligesom i den første version af værktøjet. Når den unge har udfyldt  skemaet, gennemfører værktøjet en statistisk analyse, der kan udskille de to målgrupper.

Svarene fra forberedelsesskemaet og profilafklaringsværktøjets statistiske analyse kan let tilgås via Jobkon. Her kan den enkelte sagsbehandler hurtigt få et overblik over den unges karakteristika og muligheder, og det kan bruges ved første samtale.

Profilafklaringsværktøjet til unge (pdf) (nyt vindue)