Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nyt værktøj skal styrke jobcentrenes virksomhedsservice

27-10-2017

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har samlet data om virksomheder i et samlet overblik til jobcentrene.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i det nye værktøj ”Virksomhedsoverblikket” samlet en lang række relevante data om danske virksomheder. Virksomhedsoverblikket skal understøtte virksomhedskonsulenterne i det opsøgende arbejde og hjælpe sagsbehandlere med at guide ledige ud i relevante job.

Virksomhedsoverblikket giver jobcentrene et overblik over virksomheder, der potentielt har behov for at rekruttere nye medarbejdere regionalt og lokalt. På baggrund af en lang række relevante data om virksomheder genererer Virksomhedsoverblikket en liste over virksomheder, som vil være relevante at kontakte, hvis man søger job inden for en given stilling.

Virksomhedsoverblikket samler data om virksomheders ansættelser, jobåbninger, jobannoncer, rekrutteringsudfordringer m.m. På baggrund af data rangerer Virksomhedsoverblikket virksomheder inden for et givent geografisk område, bl.a. på baggrund af, hvorvidt virksomheden tidligere har søgt efter en given stillingsbetegnelse, eller hvor mange ansatte den givne virksomhed kan forventes at have ansat inden for den søgte stillingsbetegnelse.

Dermed giver Virksomhedsoverblikket et struktureret og databaseret grundlag for opsøgende virksomhedskontakt.

Læs mere om Virksomhedsoverblikket