Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Implementeringsrådet sender otte nye anbefalinger til regeringen

22-12-2017

Implementeringsrådet har netop sendt otte anbefalinger til regeringen, som skal sikre mere erhvervsvenlige EU-regler i Danmark.

Otte anbefalinger er netop sendt fra Implementeringsrådet til regeringen.

I tre af anbefalingerne opfordrer rådet regeringen til så tidligt som muligt at gøre en særlig indsats for at varetage danske hensyn, når der bliver udformet nye regler i EU. Bl.a. bør regeringen arbejde for et styrket fokus på innovation i EU. Rådet peger på en række initiativer, som regeringen bør fokusere på i Bruxelles, herunder en enkel adgang for virksomheder til at få afklaret, om nye produkter og forretningsideer kan rummes inden for gældende EU-regulering.

Én anbefaling retter sig mod den danske implementering af nye EU-regler for det europæiske samarbejdsnetværk mellem offentlige arbejdsformidlinger om rekruttering af arbejdskraft på tværs af medlemslandene, EURES. De nye regler betyder, at private aktører får mulighed for at deltage i netværket. Her peger Implementeringsrådet bl.a. på, at det bør være så enkelt som muligt for private aktører at deltage, herunder at der ikke stilles skrappere krav til dem end til de offentlige arbejdsformidlinger.

I fire af anbefalingerne opfordrer rådet regeringen til at foretage nabotjek af, om EU-regler er implementeret mere erhvervsvenligt i andre lande. Bl.a. anbefaler rådet, at den danske fortolkning af regler om markedsføring af lån sammenlignes med fortolkningen i en række andre EU-lande. Fortolkningen fra den danske Forbrugerombudsmand formodes at være særligt restriktiv, hvilket gør det svært for danske låneudbydere at markedsføre lån på digitale medier som smartphones og tablets. Rådet anbefaler også, at regeringen sammenligner den danske implementering af EU-reglerne om obligatorisk oprindelsesmærkning af oksekød med implementeringen i Sverige og Tyskland. EU-reglerne fastsætter hvilke oplysninger, kødet skal mærkes med, og en strengere dansk praksis på området medfører større byrder for danske slagtere og grossister end for lignende virksomheder i andre lande.

Næste møde i Implementeringsrådet afholdes tirsdag den 6. marts 2017.

Download anbefalingerne fra Implementeringsrådet (pdf) (nyt vindue)

Kontakt: Formand for Implementeringsrådet, Paul Mollerup, tlf. 33 43 70 10 eller 51 34 20 30.

Læs mere om Implementeringsrådet