Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Lene Espersen ny formand for Beskæftigelsesrådet

05-05-2017

Lene Espersen afløser Carsten Koch, som stopper efter næsten syv år som formand for Beskæftigelsesrådet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har udpeget Lene Espersen som ny formand for Beskæftigelsesrådet (BER). Det sker efter en indstilling fra medlemmerne af BER, der blandt andet repræsenterer arbejdsmarkedets parter. Lene Espersen afløser Carsten Koch, som efter næsten syv år har valgt at stoppe som formand.

Lene Espersen er administrerende direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Hun er tidligere folketingspolitiker gennem 20 år og har blandt andet været formand for Det Konservative Folkeparti, justitsminister, økonomi- og erhvervsminister og udenrigsminister.

Lene Espersen er udpeget til at være formand frem til 31. maj 2018, hvor den ordinære periode udløber. Beskæftigelsesrådets medlemmer udpeges den 1. juni året efter, at der har været kommunalvalg, og formanden vælges for en fire-årig periode.

Beskæftigelsesrådet er et partsorgan med repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter (Dansk Arbejdsgiverforening, LO, FTF, Akademikerne og Lederne), KL, Danske Regioner og Danske Handicaporganisationer. Rådet rådgiver beskæftigelsesministeren om beskæftigelsespolitikken.

Læs hele pressemeddelelsen på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside (nyt vindue)

Læs mere om Beskæftigelsesrådet