Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering undersøger Akademikernes A-kasse som led i tilsyn med a-kasser

21-11-2018

Som led i sit tilsyn har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering iværksat en tilsynsundersøgelse med bistand fra Kammeradvokaten om baggrunden for afskedigelsen af den tidligere direktør Michael Valentin.

Det fremgår af pressen i dag, at Akademikernes A-kasse har indledt en ekstern advokatundersøgelse af den tidligere direktør. Det fremgår således af en artikel på eb.dk, at ”Undersøgelsen (den eksterne advokatundersøgelse, red.) foregår samtidigt med en tæt dialog med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering”.
 
For en god ordens skyld skal styrelsen oplyse, at den som led i sit tilsyn selv har iværksat en tilsynsundersøgelse med bistand fra Kammeradvokaten om baggrunden for afskedigelsen af den tidligere direktør Michael Valentin. Styrelsen skal således præcisere, at der er tale om styrelsens egen tilsynsundersøgelse, og at den eksterne advokatundersøgelse, som a-kassen har igangsat, ikke gennemføres i samarbejde med STAR. Styrelsens tilsynsundersøgelse skal bl.a. afdække, om der er tale om forhold i strid med formålsbestemmelsen i a-kasseloven”.