Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Få et samlet overblik over jobrettet voksen- og efteruddannelse (VEU)

14-12-2018

Et nyt tema på star.dk giver jobcentre, a-kasser og andre professionelle målgrupper et samlet overblik over jobrettet voksen- og efteruddannelse.

Et nyt tema på star.dk om jobrettet voksen- og efteruddannelse (VEU) giver et samlet overblik over VEU-området. Temaet henvender sig til professionelle målgrupper, dvs. medarbejdere på skoler, jobcentre, a-kasser samt arbejdsmarkedets parter og VEU-koordinatorer.

Formålet med det samlede overblik er, at det skal være let at finde relevant viden om jobrettet voksen- og uddannelse. I temaet finder du viden, data, guides, lovgivning mv. om VEU-området. Konkret lancerer temaet blandt andet:

  • Viden om og baggrund for VEU-indsatserne.
  • Viden om forskellige uddannelsestyper og ordninger målrettet ledige. Du kan finde konkrete regler og lovgivning i forhold til en specifik uddannelsesordning.
  • Data og analyser, der fx kan bruges til at identificere områder, hvor der er mangel på kvalificerede ledige.
  • Information om, hvad du kan gøre, hvis I mangler kurser til ledige.
  • Værktøjer og guides, der kan anvendes ved samtaler med ledige.
  • Cases til inspiration.

Tema om jobrettet voksen- og efteruddannelse (VEU)

Regionale VEU-indsatser og strategier

På de regionale arbejdsmarkeds råds hjemmeside kan du få mere viden om konkrete regionale VEU-indsatser og strategier. Du kan også finde den regionale positivliste, analyser mm.

RAR Nordjyllands VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Vestjyllands VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Østjyllands VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Sydjyllands VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Fyns VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Sjællands VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Hovedstadens VEU-arbejde (nyt vindue)

RAR Bornholms VEU-arbejde (nyt vindue)

Til borgere og virksomheder

Ledige, beskæftigede og virksomheder, kan fremover få hjælp til valg af voksen- og efteruddannelse (VEU) hos Styrelsen for IT og Læring (STIL). Der er lanceret en ny portal, voksenuddannelse.dk, der skal gøre det lettere for voksne og virksomheder at navigere i de mange offentlige uddannelsestilbud og støttemuligheder. Portalen erstatter veu-center.dk. Derudover er eVejledning klar til at svare på spørgsmål om alle former for offentlige kurser og uddannelsestilbud. Det er muligt at kontakte eVejledning alle ugens dage - både dag, aften og weekend via telefon, chat eller mail.

Læs om voksen-og efteruddannelse (VEU) rettet mod borgere og virksomheder:

voksenuddannelse.dk (nyt vindue)

Nyhedsbrev

Vil du fremover modtage nyheder om VEU-området fra Styrelsens for Arbejdsmarked og Rekruttering kan du tilmelde dig her:

Tilmelding til VEU-nyhedsbrev