Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

E-læringskursus skal lære udenlandske jobsøgende at søge job i Danmark

01-03-2018

Et nyt engelsksproget e-læringskursus skal gøre jobsøgning i Danmark lettere for udenlandske jobsøgende.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering lancerer den 1. marts 2018 et e-læringskursus om jobsøgning i Danmark for udenlandske jobsøgende. Kurset er primært rettet mod højtkvalificeret arbejdskraft på områder, hvor virksomheder har svært ved at rekruttere. Kurset henvender sig også til medfølgende ægtefæller til udenlandske arbejdstagere.

Jobcentrene og a-kasserne kan fremover henvise til e-læringskurset, hvis de bliver kontaktet af udenlandske jobsøgende, som gerne vil have hjælp til at søge job i Danmark.

E-læringskurset er på engelsk og ligger på Workindenmarks hjemmeside.  Kurset er åbent for alle, der er interesserede i at få et job i Danmark:

E-læringskursus om jobsøgning i Danmark (nyt vindue)

E-læringskurset består af fire moduler:

  • ”Jobsøgning i Danmark”: Om at lokalisere ledige jobs og udarbejde cv’er og ansøgninger, der virker for danske virksomheder.
  • ”Brug af LinkedIn i jobsøgning”: Om  profiloptimering, virksomhedernes brug af LinkedIn til rekruttering og brug af netværk og LinkedIn i jobsøgning i Danmark.
  • ”Hvordan man kontakter virksomheder i forbindelse med jobsøgning og går til jobsamtale i Danmark”: Om træning i at tage kontakt til virksomheder og gå til jobsamtale.
  • ”Introduktion til dansk arbejdspladskultur”: Om uskrevne regler, fx for hierarki og lighed, mødekultur, værdien af punktlighed, dansk ironi og humor, omgangsform og tone.

Workindenmark er et offentligt servicetilbud til danske virksomheder og udenlandske jobsøgere:

Workindenmark (nyt vindue)