Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nye regionale positivlister for korte jobrettede kurser

03-10-2019

Nye reviderede regionale positivlister er i luften. De regionale positivlister viser korte jobrettede kurser med høj refusion for kommunerne. Listerne gælder fra 1. oktober 2019 til 31. marts 2020.

De reviderede regionale positivlister er nu tilgængelige på de otte regionale arbejdsmarkedsråds hjemmesider. Kommunerne kan få dækket 80 procent af udgifterne til køb af kurser og korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb til ledige, når forløbet fremgår af den regionale positivliste for det RAR-område, hvor kommunen er beliggende.

Det er de otte regionale arbejdsmarkedsråd, der står bag de regionale positivlister, og som udvælger, hvilke kurser og uddannelsesforløb der skal være på listerne. Rådene offentliggør nye positivlister to gange om året, henholdsvis 1. april og 1. oktober.

Kurser og forløb er målrettet områder med mangel på arbejdskraft

De regionale positivlister viser kurser og uddannelsesforløb, der er målrettet forskellige erhvervsområder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Kurserne og uddannelsesforløbene bliver udvalgt til positivlisterne på baggrund af stillingskategorier, hvor arbejdsmarkedsbalancen eller andre regionale opgørelser og analyser viser, at der er mangel på arbejdskraft i de enkelte regionale områder. Desuden høres uddannelsesudbydere, jobcentre, a-kasser om bidrag til relevante kurser, der opkvalificerer til de stillingskategorier, der er mangel på. Kurserne kan være både private og offentligt udbudte.

Arbejdsmarkedsbalancen (nyt vindue)

Find den regionale positivliste, som gælder for din kommune:

RAR Nordjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Vestjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Østjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Sydjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Fyns positivliste (nyt vindue)

RAR Sjællands positivliste (nyt vindue)

RAR Hovedstadens positivliste (nyt vindue)

RAR Bornholms positivliste (nyt vindue)