Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Automatiser dine dataudtræk fra jobindsats.dk med API

15-11-2019

En fjerdedel af statens åbne data bliver endnu mere tilgængelige. En ny grænseflade til jobindsats.dk gør det muligt at hente data smartere til gavn for beskæftigelsesindsatsen.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering lancerer en ny softwaregrænseflade til jobindsats.dk, der gør det muligt for dig at integrere data fra jobindsats.dk i egne systemer ved hjælp af programmering.

Det nye RESTful web Application Programming Interface (API) til jobindsats.dk betyder, at du fx kan indhente og opdatere data automatisk i dit Business Intelligent system (BI) i stedet for at klikke dig igennem www.jobindsats.dk for at hente data. Fremadrettet indebærer det, at du kan effektivisere dine arbejdsprocesser og spare interne ressourcer ved at gøre indhentningen af data smartere og hurtigere ved hjælp af api.jobindsats.dk

Med API’et bliver data fra jobindsats.dk endnu mere åbne, da du kan skabe dig en direkte indgang til de offentligt tilgængelige data på jobindsats.dk. Dermed bliver det nemmere at bygge forskellige applikationer, der til hver en tid kan vise de nyeste offentliggjorte tal for beskæftigelsesindsatsen. Fx en app, der kan svare på spørgsmål omkring beskæftigelsesindsatsen i din kommune eller a-kasse. API’et åbner op for utallige muligheder, der kan understøtte en mere effektiv beskæftigelsesindsats.

API’et gør det også lettere at lave spændende analyser med aktuelle data fra jobindsats.dk, fordi du med api.jobindsats.dk kan hente op til 500.000 dataceller fra jobindsats.dk. Til sammenligning er det i dag muligt at trække en tabel, der består af op til 20.000 celler pr. udtræk.

Med api.jobindsats.dk er det muligt at få oplysninger og tal ved at lave de samme tilvalg/fravalg af emner, målinger og fordelingsvariable som på jobindsats.dk. Det betyder, at du som erfaren bruger af jobindsats.dk kan genkende, hvordan du får data.

Læs mere om api.jobindsats.dk, og hvordan du kommer i gang med API’et:

Jobindsats.dk: Introduktion til API (nyt vindue)