Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Flere personer med handicap skal i job

26-11-2019

En ny, landsdækkende kampagne skal de næste tre år understøtte, at flere personer med handicap kommer i arbejde.

Der er historisk mange i job i Danmark, men alligevel er manglen på kvalificeret arbejdskraft en af erhvervslivets største bekymringer. Samtidig står mange med handicap uden for arbejdsmarkedet. Tal fra det nationale forsknings- og analysecenter VIVE viser, at kun en tredjedel af personer med et større selvvurderet handicap, er i beskæftigelse.

En bred politisk aftale fra november 2018 afsatte midler til at få flere mennesker med handicap i arbejde gennem 11 konkrete initiativer frem til 2022. Målet er, at mindst 13.000 flere skal i arbejde.

Kampagnen ”Med eller uden handicap. Danmark har brug for dygtige mennesker”, skal inspirere både virksomheder, ansatte på jobcentre og personer med handicap til sammen at skabe en ændring og få flere personer med handicap i arbejde. Kampagnen er nu igangsat og vil gennem de næste tre år understøtte aftalens forskellige initiativer.

Blandt initiativerne er en række lokale og regionale aktiviteter i en Jobuge i uge 49 i 2019, 2020 og 2021, og der vil være årlige landsdækkende jobkonferencer og kampagneaktiviteter.

Læs mere på kampagnens hjemmeside:

Med eller uden handicap. Danmark har brug for dygtige mennesker (nyt vindue)