Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Ny pulje til at forebygge udfordringer i den forenklede beskæftigelsesindsats

22-11-2019

En ny ansøgningspulje skal styrke kommunernes kompetencer til at understøtte, at alle ledige får en meningsfuld og målrettet hjælp, som er tilpasset deres individuelle behov.

Kommunerne får større frihed til at planlægge hjælpen til ledige i kraft af Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats (LAB). Aftalen blev i august 2018 indgået af den tidligere regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Hensigten med aftalen er at gøre op med en kompleks lovgivning med mange proceskrav og sørge for, at særregler ikke kommer til at stå i vejen for en effektiv beskæftigelsesindsats.

Med forenklingen af LAB får kommunerne større frihed til at planlægge hjælpen til ledige. Kommuner kan proaktivt i tråd med aftalens intentioner via puljen få tilskud til – i samarbejde med det regionale arbejdsmarkedskontor – at løfte deres indsats og resultater, så medarbejdere og ledere bliver klædt på til at give de ledige en meningsfuld og hyppig indsats, der er tilpasset deres behov.

Der er afsat 5 mio. kr. til ansøgningspuljen, som har ansøgningsfrist den 13. december 2019 kl. 12:00.

Læs mere om puljen og ansøgningsprocessen:

Pulje til forebyggelse af udfordringer i indsats og resultater

Pulje til implementering af LAB

Styrelsen har derudover den 14. november udmeldt en ansøgningspulje på 14,7 mio. kr., som kommuner, a-kasser og organisationer kan søge til at implementere LAB. Ansøgningsfristen er den 11. december kl. 12.00.

Pulje til implementering af LAB