Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Søg ny regional uddannelsespulje til jobparate kontanthjælpsmodtagere

12-11-2019

Med en ny regional uddannelsespulje på 30 mio. kr. kan jobparate kontanthjælpsmodtagere få adgang til opkvalificering. Fristen er den 26. nov. kl. 12.00.

Forligspartierne bag beskæftigelsesreformen har med Aftale om opkvalificering den 31. oktober 2019 besluttet at udmelde en ny supplerende regional uddannelsespulje til jobparate kontanthjælpsmodtagere. Puljen er på 30 mio. kr.

Med puljen kan jobparate kontanthjælpsmodtagere få korte opkvalificerende kurser i 2019 og 2020. Kommunerne kan få 80 pct. refusion på kurser fra den regionale positivliste, ligesom det er tilfældet i den ordinære regionale uddannelsespulje.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har fordelt midlerne til kommunerne ud fra kommunernes andel af jobparate kontanthjælpsmodtagere. Midlernes fordeling fremgår af oversigten:

Oversigt over fordeling af midler under regional uddannelsespulje til jobparate kontanthjælpsmodtagere (pdf) (nyt vindue)

Kommuner, der ønsker at modtage beløbet i oversigten, skal aktivt ansøge om det via styrelsens tilskudsportal. Ansøgere skal blot vedlægge budget og angive, om de ønsker det angivne beløb, eller om de vil søge om flere midler. Der skal dermed ikke sendes en traditionel ansøgning til puljen.

Eventuelle overskydende midler fra puljen fordeles blandt de kommuner, der ønsker flere midler end angivet i oversigten.

Fristen for at indsende ansøgningen er tirsdag d. 26. november 2019 kl. 12.00.

Søg puljen gennem Tilskudsportalen:

Tilskudsportalen til puljeansøgninger

Læs mere om Aftale om opkvalificering og de andre opkvalificeringspuljer, der udmeldes senere i 2019:

Pressemeddelelse – Aftale: Over 100 mio. kr. til opkvalificering (nyt vindue)