Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Vejen væk fra kontanthjælp: Martin kom videre efter et liv i isolation

06-11-2019

Fra han var helt ung, har Martin Skov været vant til at tage fat. Men som 24-årig kom han ud for en piskesmældsulykke. Det betød, at arbejdslivet blev skiftet ud med et liv i isolation.

Da Martin Skov var 24 år, fik han piskesmæld. Det betød, at han fik han så voldsomme smerter, at han blev afhængig af medicin. Smerterne blev værre og værre, og medicinen holdt op med at virke. Martin udviklede angst, depression og stress og levede en indesluttet tilværelse på kontanthjælp i 15 år.

“Hvis man har nogle ting, man slås med, skal man ikke sidde derhjemme uden nogen at snakke med. Men jeg kunne ikke noget. Det var sådan, jeg tænkte,” siger han.

Vejen ud af isolation

I dag ryster han på hovedet ad hele situationen. For alting blev vendt op og ned, da en god ven hankede op i ham, og han kom med i Flere skal med-indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere. Ud røg dårlig kost og medicin, og ind kom en sagsbehandler, der lyttede til Martin og troede på ham, fortæller han. “Det var som en tung dyne, der blev løftet væk.”

“Noget af det bedste er at stå tidligt op om morgen og skulle på arbejde. Jeg er så glad for mit arbejde, hvor jeg også har fået nogle kolleger, jeg taler rigtig godt sammen med. Det betyder meget,” siger Martin.

Hans sag i Jobcenter Guldborgsund er omsider lukket. Få hele historien, læs, hvor Martin er endt, og hvad Flere skal med-indsatsen har betydet for ham:

Martin brød ud af isolationen og fik et arbejde (nyt vindue)

Husk at følge Flere skal med på LinkedIn. På den måde sikrer du dig, at du løbende bliver opdateret med den nyeste viden om indsatsen og får inspiration og gode erfaringer fra virksomheder, borgere og kommuner:

LinkedIn: Flere skal med (nyt vindue)