Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nye regionale positivlister for korte jobrettede kurser

04-04-2019

Nye positivlister er i luften. De regionale positivlister viser korte jobrettede kurser med høj refusion for kommunerne. De gælder fra 1. april til 30. september 2019.

Kommunerne kan få dækket 80 procent af udgifterne til køb af kurser og korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb til ledige, når forløbet fremgår af den regionale positivliste fra det relevante regionale arbejdsmarkedsråd (RAR), dvs. af positivlisten for det RAR-område, hvor kommunen er beliggende.

Det er de otte regionale arbejdsmarkedsråd, der står bag de regionale positivlister og udvælger, hvilke kurser og uddannelsesforløb der skal være på dem. Rådene offentliggør nye positivlister to gange om året, hhv. 1. april og 1. oktober. De nye regionale positivlister gælder således fra 1. april til 30. september 2019.

Kurser og forløb er målrettet områder med mangel på arbejdskraft

De regionale positivlister viser kurser og uddannelsesforløb, der er målrettet forskellige erhvervsområder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Kurserne og uddannelsesforløbene bliver udvalgt til positivlisterne på baggrund af stillingskategorier, hvor arbejdsmarkedsbalancen viser, at der er mangel på arbejdskraft i de enkelte regionale områder. Desuden er der inddraget input fra andre relevante opgørelser og analyser samt fra forskellige uddannelsesudbydere, jobcentre, a-kasser mv. Kurserne kan være både private og offentligt udbudte.

Arbejdsmarkedsbalancen (nyt vindue)

Find den regionale positivliste, som gælder for din kommune

RAR Nordjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Vestjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Østjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Sydjyllands positivliste (nyt vindue)

RAR Fyns positivliste (nyt vindue)

RAR Sjællands positivliste (nyt vindue)

RAR Hovedstadens positivliste (nyt vindue)

RAR Bornholms positivliste (nyt vindue)