Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Brexit: Betydning for borgerne på Beskæftigelsesministeriets område

31-01-2020

Den 31. januar 2020 forlader Storbritannien EU. Indtil videre har det ikke betydning for borgernes rettigheder på Beskæftigelsesministeriets område.

Storbritannien træder ud af EU den 31. januar 2020. Ifølge aftalen om udtrædelse vil der være en overgangsperiode frem til den 31. december 2020, og overgangsperioden kan evt. blive forlænget med op til to år. På Beskæftigelsesministeriets område betyder aftalen, at EU-reglerne indtil videre fortsat gælder.

I overgangsperioden kan man derfor fortsat rejse frem og tilbage mellem Danmark og Storbritannien, og man kan studere og arbejde osv., som om Storbritannien var et EU-land.

Det er også aftalt, at når overgangsperioden er slut, bevarer borgerne ret til sociale ydelser, som om Storbritannien stadig var et EU-land. Det gælder dog kun for de borgere, der har været omfattet af EU's regler om fri bevægelighed før overgangsperiodens udløb.

Inden overgangsperioden udløber, vil der blive udsendt særskilt vejledning om aftalens anvendelse på borgere efter overgangsperiodens udløb, herunder om situationen for briter, der kommer til Danmark efter overgangsperiodens udløb.

Læs mere om Brexits betydning for borgerne på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside:

Brexits betydning for borgerne (nyt vindue)