Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

COVID-19: Daglige tal for, hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig

19-03-2020

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har netop offentliggjort den første overvågningsrapport på Jobindsats.dk med dagfriske tal for udviklingen på arbejdsmarkedet – herunder antallet af nye stillingsopslag og nyledige.

Overvågningen af udviklingen på arbejdsmarkedet bliver opdateret på daglig basis på jobindsats.dk, bl.a. med tal for nye stillingsopslag og nyledige. En gang ugentligt vil der også være aktuelle tal for antal personer omfattet af varslingssager og arbejdsfordelinger: De kommer første gang fredag den 20. marts. Der vil også én gang ugentligt være data fordelt på brancher og stillingsområder. Første gang medio uge 13.

De nye tal viser, at corona-krisen nu påvirker arbejdsmarkedet. Fra slutningen af uge 11 er der væsentligt flere nye ledige end de samme uger i tidligere år. Mandag og tirsdag i uge 12 blev der tilmeldt henholdsvis 6.987 og 3.995 nye ledige, hvilket er lidt mere end tre gange så mange som gennemsnittet for tilsvarende dage i de seneste 5 år.

Ser man på udviklingen i antal nyopslåede job, er den tilsvarende alvorlig, da der i de seneste to dage er blevet slået godt 1.250 nye stillinger op på Jobnet mod i gennemsnit knap 1.900 stillinger i samme periode de sidste 5 år. Altså et fald på omtrent en tredjedel.

Den udvidede overvågning skal give regeringen, alle relevante myndigheder og offentligheden mulighed for at tilrettelægge indsatsen baseret på så aktuelt et øjebliksbillede som muligt. Du kan følge med i den daglige udvikling på arbejdsmarkedet her:

Jobindsats.dk (nyt vindue)