Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Ny mulighed for at supplere de regionale positivlister med online kurser

21-04-2020

Behovet for fjernundervisning er vokset på grund af den nuværende COVID-19-situation.

Det bliver nu muligt at supplere de regionale positivlister under den regionale uddannelsespulje med kurser, der kan tages online. Dette kan ske i perioden fra d. 21. april til 1. oktober 2020. Det fremgår af en netop udstedt ændring til bekendtgørelsen om den regionale uddannelsespulje.

Formålet med ændringen er at øge muligheden for, at dagpengemodtagere kan tage opkvalificerende kurser, også selvom uddannelsesinstitutionerne i øjeblikket er lukket pga. COVID-19. De nye kurser, der kan tilføjes, skal fortsat befinde sig specifikt inden for områder, hvor der forventes jobåbninger inden for de næste seks måneder. Supplerende kurser bliver tilføjet efter en konkret vurdering af, hvilke kurser der meningsfuldt kan udbydes som online kurser.

Der vil ikke blive fjernet kurser fra de eksisterende regionale positivlister, men der gives mulighed for, at de kan suppleres med online kurser i ovenstående periode.

Det enkelte Regionale Arbejdsmarkedsråd vil skulle godkende de supplerende kurser på de regionale positivlister, inden de offentliggøres.

De aktuelle regionale positivlister kan findes her:

De Regionale Arbejdsmarkedsråd (nyt vindue)