Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Ekstra rygstød til ufaglærte og ledige med aftaler om styrkede opkvalificeringsmuligheder

18-06-2020

De nye aftaler skal styrke opkvalificeringen af ufaglærte og ledige med 730 mio. kr. i 2020-2023.

Aftalepartierne bag beskæftigelsesreformen (Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti) er enige om ”Aftale om styrket opkvalificering”, der skal styrke opkvalificeringen af ufaglærte med 340 mio. kr. i 2020-2023. Desuden indeholder aftalen enkelte initiativer, som også på længere sigt skal sikre og styrke uddannelsesløft af ledige.

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har samtidig indgået ”Aftale om ekstraordinært løft af ledige”. Denne aftale giver et ekstra rygstød på 390 mio. kr. til at bringe det danske arbejdsmarked godt videre efter corona-krisen.

Samlet set afsættes der 730 mio. kr. i 2020-2023 til nye opkvalificerings- og uddannelsesinitiativer.

Aftalerne skal ses i lyset af corona-krisen, hvor ledigheden er steget, og arbejdsmarkedet står overfor store omlægninger.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering forventer på star.dk at offentliggøre lovforslag i uge 27, bekendtgørelser primo juli og startvejledning i løbet af juli. Følg med på siden her:

Nye styrkede muligheder for opkvalificering