Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Fysisk genåbning af beskæftigelsesindsatsen i hele landet

10-06-2020

Jobcentrene genåbner nu også i Region Hovedstaden og Region Sjælland, så ledige kan møde fysisk frem.

Justitsministeriet har tirsdag den 9. juni meddelt, at offentligt ansatte fra den 15. juni også kan vende tilbage til deres arbejdspladser i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Det betyder, at jobcentrene i Østdanmark – ligesom det allerede er sket vest for Storebælt - vil kunne genåbne, og at ledige igen vil kunne møde fysisk frem til bl.a. samtaler og aktive tilbud.

Styrelsen forventer snarest muligt at udmønte beslutningen med udstedelse af en ny bekendtgørelse om genåbning af den delvist suspenderede beskæftigelsesindsats. Hermed forventes rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Østdanmark at komme til at svare til de regler, der har været gældende i Vestdanmark siden den 27. maj 2020. Det vil bl.a. sige, at muligheden for at gennemføre digitale og telefoniske job-, CV- og rådighedssamtaler med de ledige vil blive opretholdt indtil 1. oktober 2020.

I forhold til genåbningen i Østdanmark skal der således også henvises til retningslinjerne for en sundhedsmæssigt forsvarlig genåbning af beskæftigelsesindsatsen i Vestdanmark. Retningslinjerne fremgik af styrelsens orienteringsskrivelse af 27. maj 2020:

Orienteringsskrivelse om genåbning til kommuner, jobcentre og a-kasser af 27. maj 2020 (pdf) (nyt vindue)