Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Jobnet er udvidet med nye funktioner for seniorer

31-08-2020

En række nye funktioner på Jobnet.dk gør det lettere at finde jobs, som er særligt velegnede seniorer. Samtidig gør nyt informationsmateriale opmærksom på fordelene ved, at seniorer bliver på arbejdsmarkedet.

Mange seniorer vælger at blive på arbejdsmarkedet på enten fuld tid eller nedsat tid, efter de har passeret pensionsalderen. Det er til stor glæde for virksomhederne, som får glæde af rutinerede kompetencer. Og det er til glæde for seniorerne, som holder fast i det sociale fællesskab på arbejdspladsen og skaber et endnu bedre økonomisk udgangspunkt for den senere pensionisttilværelse.

I dag er der mange kvalificerede seniorer, som har et ønske om stadig at bidrage til arbejdsmarkedet.

Derfor er Jobnet blevet udvidet med en nye funktioner, som gør det nemmere for virksomheder og seniorer at finde hinanden. Jobnet er jobcentrenes online-portal for arbejdsgivere og jobsøgende med cirka to millioner månedlige besøgende.

For virksomheder

Som virksomhed behøver man ikke at have en skræddersyet stilling til en senior. Et deltidsjob eller et sæsonbetonet job kan være eksempler på jobs, der er velegnede til seniorer. Med jobnets nye funktioner kan virksomheder markere et job som ”et job med almindelige ansættelsesvilkår - egnet til efterlønnere og seniorer”.

Læs mere om de nye funktioner for arbejdsgivere og de generelle fordele ved at ansætte seniorer:

Kvalificeret arbejdskraft har ingen alder (pdf) (nyt vindue)

Jobnet for arbejdsgivere (nyt vindue)

For kommuner og a-kasser

For borgere, der er interesseret i job, som er særligt velegnede seniorer, er det nu blevet lettere at markere dette på Jobnet. Kommuner og a-kasser opfordres til at henvise borgere til de nye funktioner for jobsøgende seniorer på Jobnet - og de generelle fordele ved at blive på arbejdsmarkedet – som der kan læses mere om her:

Vi vil så gerne have, du bliver lidt længere på arbejdsmarkedet (pdf) (nyt vindue)

Jobnet (nyt vindue)