Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Ny evaluering af projekt Seniorvikar

22-02-2021

Evaluering viser, at vikarjobs kan fungere som et supplement til jobcentrenes andre tilbud for ledige seniorer. Det kan dog ikke påvises, at vikarjobs fører til flere fastansættelser blandt seniorer.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er klar med en ny evaluering af resultaterne fra projekt Seniorvikar for perioden 2017-2019. Evalueringen er foretaget af MPLOY (2020) og viser, at ca. 60 pct. af projektdeltagerne valgte at skrive sig op i et vikarbureau, og heraf fik 27 pct. et vikarjob. Antallet af vikarjobs varierer mellem jobcentrene.

I 2017 blev puljen udmeldt til projekt Seniorvikar. 17 kommuner har deltaget og afprøvet en indsats med fokus på at skaffe vikarjobs til ledige over 50 år for på sigt at styrke deres tilknytning til arbejdsmarkedet og føre til et fast job.

16 ud af 17 kommuner ser vikarjobordningen som værdiskabende og vil fortsætte med dette tilbud til ledige seniorer. Evalueringen viser samtidig, at vikarjobs ikke med sikkerhed er med til at styrke ledige seniorers mulighed for et fast job.

Evalueringen konkluderer, at vikarindsatsen ikke er mere effektiv end de eksisterende tilbud fra jobcenteret, men kan indgå som et supplement til øvrige virksomhedsrettede tilbud til den ledige i jobcenteret.

Evaluering af projekt ”Seniorvikar”