Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nyt kompetenceværktøj

09-03-2021

Bliv klogere på virksomhedernes efterspørgsel efter kompetencer med STARs nye kompetenceværktøj.

STAR har udviklet et nyt kompetenceværktøjet, der udstiller virksomheders aktuelle efterspørgsel efter kompetencer fordelt på stillingsbetegnelser. Modellen bygger på jobopslag fra Jobnet, hvor efterspurgte kompetencer bliver fundet og talt op.

Værktøjet er blevet til i tæt samarbejde med jobcentre og VEU-koordinatorer, som har testet og bidraget med vigtig viden om, hvordan det kan give værdi for brugerne i praksis.

Med kompetenceværktøjet får fx jobcentre og a-kasser nu adgang til ny viden om virksomhedernes aktuelle efterspørgsel på kompetencer, når de søger efter nye medarbejdere. Hvilke konkrete kompetencer er der størst rift om, og hvad er virksomhedernes behov og forventninger til den kommende medarbejder? Værktøjet kan fx bruges til at skabe bedre match mellem virksomhedernes efterspørgsel på kompetencer på den ene side og valg af uddannelsesindsatser for de ledige på den anden side.

Kompetenceværktøjet er et offentlig tilgængeligt værktøj, og kræver kun, at du opretter dig som bruger.

Kompetenceværktøjet

Baggrund:

Som led i udmøntning af ”Trepartsaftale III - etablering af RAR-model for koordination og aktørsamarbejde” fra 2018 blev det aftalt, at STAR skulle udvikle et kompetenceværktøj, som via jobopslagsdata identificerer og udstiller de aktuelle kompetencebehov hos virksomhederne.