Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

SJH Nyhedsbrev juni 2014

25-06-2014

I det sidste nyhedsbrev inden sommerferien offentliggør SJH sin årlige beretning. Beretningen gør blandt andet status på anvendelsen af de kompenserende ordninger. SJH præsenterer, på Metodevejviseren.dk, et skræddersyet koncept til jobsøgende med funktionsnedsættelse. Link til en ny hjemmeside, der fungerer som samlet vidensportal vedrørende ordblindhed indgår også i dette nyhedsbrev, og du får også en oversigt over, hvor og hvornår SJH holder grundkursus i de kompenserende ordninger til efteråret.

SJH's Beretning 2013 er nu offentliggjort

I beretningen for 2013 bliver der gjort status over anvendelsen af de kompenserende ordninger. Her kan du blandt andet læse, at nøglepersonerne i jobcentrene samlet set oplever en stigning i antallet af personer, der gør brug af job med løntilskud til nyuddannede med et handicap og i jobsøgende, der anvender muligheden for fortrinsadgang.

Der er også et fyldigt overblik over de aktiviteter, som SJH var optaget af i 2013. Eksempelvis baggrunden for de meget efterspurgte kurser for virksomhedskonsulenter, hvad der bliver spurgt til i SJH's hotline, og at 2013 bød på en ny hjemmeside med fokus på jobkonsulentens metodemæssige overvejelser i forhold til job og handicap.

Læs beretningen  (pdf) (nyt vindue)

Metodevejviseren præsenterer "Karrieredagskonceptet"

En karrieredag er et velafprøvet koncept målrettet jobsøgende med funktionsnedsættelse. Et åbent-hus-arrangement på en virksomhed, hvor jobcentret i samarbejde med virksomheden inviterer til en dag med fokus på mulighederne på arbejdsmarkedet for personer med funktionsnedsættelse. På www.metodevejviseren.dk er der netop offentliggjort en trinvis vejledning, der hjælper arrangøren fra forberedelse, til afholdelse og efterfølgende evaluering.

Se hvordan man planlægger en karrieredag (nyt vindue) 

Ny hjemmeside målrettet personer med ordblindhed

En ny hjemmeside formidler viden om tilbud og støtte for personer med ordblindhed. Sitet hedder www.hto.nu og giver blandt andet svar på, hvor man kan blive testet for ordblindhed og vejledning i forhold til uddannelse og job. Med andre ord en system-guide, der også kan være rigtig brugbar for fagpersoner i jobcentrene at kende til.

Hjemmesiden ejes og vedligeholdes af Socialstyrelsen i et samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Digitaliseringsstyrelsen og 3F.

hto.nu (nyt vindue) 

Grundkurser til efteråret

SJH's grundkurser i de handicapkompenserende ordninger har været velbesøgte i foråret. Igen til efteråret tilbyder SJH kurset forskellige steder i landet. Kurset tilbyder en grundig indføring i de lovgivningsmæssige rammer for anvendelsen af de kompenserende ordninger. Klik på linket og se efterårets kursusoversigt og del den gerne med kolleger.

Se mere om SJH's grundkurser (Word) (åbner i nyt vindue)

Messe for de teknisk interesserede

IKT-messen er en årlig tilbagevendende begivenhed arrangeret af Institut for Blinde og Svagsynede (IBOS). Messen henvender sig til fagpersoner med indsigt og interesse i informations- og kommunikationshjælpemidler. For jobcentrenes nøglepersoner på handicapområdet kan det være interessant at få udvidet horisonten og se, hvad der findes af apps og andre teknologiske løsninger på markedet. Messen finder sted d. 2. og 3. september i Nyborg, og det er billigst, hvis man melder sig til inden d. 4. august.

Se mere om IKT-messen (åbner i nyt vindue)

SJH ønsker alle en rigtig god sommer