Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

SJH Nyhedsbrev januar 2015

20-01-2015

I årets første nyhedsbrev præsenterer SJH strategiplanen for 2015, der udstikker såvel kursen for de gennemgående opgaver som de nye prioriterede fokusområder. Du kan også komme med to nøglepersoner på arbejde, når de tager stilling til bevilling af arbejdsredskaber og personlig assistance. Der er et online-baseret stress-værktøj målrettet små og mellemstore virksomheder, en kursusoversigt for 2015, og endelig er der nyt om forandring af SJH’s organisatoriske set-up.

SJH præsenterer strategiplanen for 2015

Strategiplan for 2015 er netop offentliggjort. Her kan du læse, hvad SJH vil være særligt optaget af i det indeværende år. Planen handler både om udvikling og kvalitetssikring af gennemgående opgaver som kurser, temadage, online formidling og hotline-vejledning. Men giver også en indføring i nye strategiske fokuspunkter, der vil være særligt prioriteret i 2015.

Læs Strategiplan 2015

Grundkursus: ”Job og Handicap”

Der er nu mulighed for at tilmelde sig SJH’s grundkursus: ”Job og Handicap”. Også I 2015 vil SJH’s konsulenter komme rundt i landet og gennemføre kurser med særligt fokus på de kompenserende ordninger. Kurserne er gratis. Som noget nyt vil kursisterne møde en ekstern coach, der giver konkrete redskaber til et jobrettet samarbejde mellem borgeren med funktionsnedsættelse og sagsbehandleren.

Der er et begrænset antal pladser, og efterspørgslen er stor. Pladserne vil blive tildelt efter først-til-mølle princippet så vent ikke for længe.

SJH’s Grundkursus henvender sig til nye nøglepersoner, sagsbehandlere på sygedagpengeområdet, virksomhedskonsulenter, kontanthjælpssagsbehandlere, fleksjobsagsbehandlere og koordinerende sagsbehandlere. Kort og godt alle kommunale medarbejdere med berøring til området. Også konsulenter i A-kasser/faglige organisationer og andre aktører og interessenter på området er i målgruppen for kurserne.

Se hvornår der er et grundkursus i nærheden af dig

Kom med nøglepersoner på arbejde

Hvordan er arbejdsgangen, når man bevilger arbejdsredskab eller personlig assistance? SJH har bedt to nøglepersoner beskrive den proces og de overvejelser, de gjorde sig i forbindelse med hver deres konkrete sag. I den ene sag blev en ergonomisk stol og personlig assistance til tasteopgaver afgørende for en selvstændig i fleksjob. Mens den anden sag fortæller, hvordan en ung mand med Aspergers syndrom fik ro i sit arbejdsliv med personlig assistance.

Se filmene på metodevejviseren

Isbryderordning påvirkes ikke af beskæftigelsesreform

Vedtagelsen af beskæftigelsesreformen medfører en række ændringer i reglerne for løntilskudsjob. Der sker dog ingen ændringer i forhold til ”Job med løntilskud til nyuddannede personer med handicap – isbryderordningen”. Det vil derfor fortsat være muligt at bevilge et løntilskud på op til 12 måneder, og det vil også fremover være muligt at påbegynde et løntilskudsjob uden forudgående ledighed.

Se mere om isbryderordningen

Stress-værktøj til små og mellemstore virksomheder

Et nyt online værktøj har til formål at gøre det nemt for især små og mellemstore virksomheder at håndtere og modarbejde stress på arbejdspladsen. Værktøjet er udarbejdet af Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur og giver konkrete anvisninger til, hvordan man bliver opmærksom på stress blandt medarbejderne. Sitet indeholder også forslag på tiltag, man som virksomhed kan iværksætte og giver praktiske eksempler på forebyggelse og risikostyring.

Se online-værktøjet her

SJH bliver tilknyttet Arbejdsmarkedskontor Syddanmark

Fra årsskiftet er SJH blevet tilknyttet Arbejdsmarkedskontor Syddanmark. SJH vil fortsat understøtte den landsdækkende beskæftigelsesindsats for personer med funktionsnedsættelse.

Læs mere om de nye arbejdsmarkedskontorer