Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nyhedsbrev fra Specialfunktionen Job & Handicap august 2020

06-08-2020

I denne udgave af Specialfunktionens nyhedsbrev kan du bl.a. se datoer for og tilmelde dig Specialfunktionens webinarer i september. Du kan også læse om en ny pulje omhandlende forsøg med kompensationskort til borgere med handicap.

Specialfunktionens webinarer i september: der er åben for tilmelding

Specialfunktionen Job & Handicap afholder 3 webinarer om de handicapkompenserende ordninger primo september 2020.

Der er tale om henholdsvis et 3-timers webinar om alle de handicapkompenserende ordninger, et 1,5-timers webinar om hjælpemidler samt et 1,5-timers webinar om personlig assistance.

Webinarerne giver en overordnet og kort introduktion til de handicapkompenserende ordninger. Ønsker man mere indgående viden om de handicapkompenserende ordninger, fx i forbindelse med bevillingskompetence og sagsbehandling, vil et af vores grundkurser være mere aktuelt at deltage på.

Der er åben for tilmelding til webinarerne. Alle interesserede kan gratis tilmelde sig.

 

Specialfunktionens grundkurser i 2. halvår af 2020 er stadig åben for tilmelding

Der er stadig åben for tilmelding til Specialfunktionens grundkurser, som afholdes i 2. halvår af 2020.

Grundkurserne er målrettet jobcentermedarbejdere, som skal have et grundlæggende kendskab til de handicapkompenserende ordninger, fx i forbindelse med sagsbehandling.

 

Ny pulje: forsøg med kompensationskort til personer med handicap

En ny pulje med midler til forsøg med kompensationskort skal fokusere, understøtte og forbedre jobsøgningen for borgere med handicap og derved bidrage til, at flere borgere med handicap kommer i job.    

Der er i samarbejde med KL, Danske Handicaporganisationer, Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation udviklet en model for et kompensationskort, som med denne ansøgningspulje skal afprøves i praksis. Det forventes, at konceptet vil blive afprøvet i fem kommuner.

Der er afsat 2,5 mio. kr. til puljen, som kan søges af kommuner.

Ansøgningsfristen er den 31. august 2020, kl. 12.00.

Sidst opdateret: 06-08-2020