Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Indberetning af data på dagpengekort skal erstatte a-kassernes indberetninger til RAM-register

27-03-2017

Den lediges registreringer på dagpengekortet skal fra 1. juli indberettes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, siger ny databekendtgørelse.

A-kasserne skal med dagpengereformens digitale implementering den 1. juli 2017 påbegynde en ny indberetning af data til Det Fælles Datagrundlag. Det drejer sig primært om data vedrørende den lediges registreringer på dagpengekortet af forhold, som reducerer retten til dagpenge eller efterløn, eksempelvis perioder med beskæftigelse, sygdom eller ferie.

Disse nye indberetninger af dagpengekortdata erstatter a-kassernes indberetninger til det såkaldte RAM-register.

Den 8. marts 2017 sendte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering en opdateret bekendtgørelse om det fælles it-baserede datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen i ekstern høring. Denne opdatering af bekendtgørelsen fastsætter blandt andet bestemmelser om a-kassernes oplysninger af udbetalte arbejdsløshedsdagpenge, EØS-dagpenge, efterløn og feriedagpenge.

Bekendtgørelse opdateres fire gange årligt og fastsætter bestemmelser om:

  • hvilke informationer der skal registreres, indberettes og modtages af jobcentre, kommuner og a-kasser på beskæftigelsesområdet.
  • hvordan og hvornår registrering, indberetning og modtagelse skal finde sted.
  • administrative og tekniske forhold vedrørende integrationer med det fælles datagrundlag – herunder krav til it-systemer.

Bekendtgørelsen træder i kraft mandag den 27. marts 2017.

Læs bekendtgørelse om det fælles it-baserede datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet på www.retsinformation.dk (nyt vindue)