Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Pjece forklarer nye dagpengeregler for selvstændige

23-08-2018

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er ved at udarbejde en borgerrettet pjece, der forklarer nye dagpengeregler for selvstændige.

En ny pjece skal på en overskuelig måde forklare, hvilken betydning de nye dagpengeregler vil få fra 1. oktober 2018 for personer, der er selvstændige, honorarlønnede eller freelancere. Pjecen vil blive offentliggjort, op til at de nye regler træder i kraft 1. oktober 2018.

De nye regler følger af aftalen om et dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked. Det følger af aftalen, at selvstændige honorarmodtagere og freelancere i videst muligt omfang skal omfattes af dagpengesystemet efter samme principper, som gælder for lønmodtagere. Der skal skabes et fremtidssikret system, som giver sikkerhed for den enkelte, uanset hvilke aktiviteter denne udfører. Det bliver således muligt at anerkende, at en person kan have flere typer af beskæftigelse, uden at vedkommendes muligheder i dagpengesystemet derved forringes.

Derudover bliver det nemmere og mere overskueligt at dokumentere, at man er ophørt med selvstændig virksomhed, og det bliver muligt at starte en selvstændig virksomhed op og samtidig modtage dagpenge med det formål på sigt at kunne leve af det.

Styrelsen har tidligere udarbejdet to borgerrettede print selv-pjecer for at sætte fokus på de nye, centrale mekanismer og på de generelle regler, der fulgte af dagpengereformen.

Find de to tidligere pjecer