Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Kommuneopdelte tal for personer berørt af kontanthjælpsloftet i december 2016 og personer berørt af 225-timersreglen i 4. kvartal 2016

06-02-2017

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har offentliggjort nye tal for borgere berørt af kontanthjælpsloftet, og beskæftigelsesministeren har sendt tal for personer berørt af 225-timersreglen til Beskæftigelsesudvalget.

I december måned 2016 fik ca. 35.500 personer reduceret deres boligstøtte og/eller særlige støtte som følge af kontanthjælpsloftet. Det fremgår af en opgørelse, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har lavet på baggrund af data fra KMD.

Opgørelsen er foreløbig, og der kan derfor efterfølgende ske justeringer af data som følge af efterregistreringer mv., der kan ændre på billedet. Den kommuneopdelte opgørelse kan ses på styrelsens side for monitorering af Jobreform fase I.

Monitorering af Jobreform fase I

I december 2016 fik ca. 14.100 personer reduceret deres ydelse som følge af 225-timersreglen. Det fremgår af beskæftigelsesministerens svar på Beskæftigelsesudvalgets spørgsmål nr. 109 (BEU alm. del).

Ministerens svar er baseret på validerede oplysninger om personer omfattet af 225-timersreglen for hele 4. kvartal 2016 og indeholder blandt andet en kommuneopdelt oversigt over berørte personer i december 2016. I de første tre måneder har i alt ca. 13.000 fuldtidspersoner været berørt af reglen. Svaret til Beskæftigelsesudvalget er med i den oversigt over besvarelser af udvalgsspørgsmål stillet til Jobreform fase I, som supplerer de øvrige opgørelser om reformen.

Besvarelse af udvalgsspørgsmål stillet Jobreform fase I