Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Job-bro til uddannelse: Ansøgninger fra kommuner er under behandling

10-10-2017

11 kommuner har søgt om at deltage i projekt, der skal få flere udsatte unge til at gennemføre en ordinær uddannelse.

Kommunernes ansøgningsfrist for 'Job-bro til uddannelse' er udløbet, og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er nu i gang med at vurdere, hvilke kommuner der får tilsagn til at deltage i projektet.

Tilsagn eller afslag kommer i slutningen af oktober, og efter det vil styrelsen og eksterne leverandører mødes med de involverede parter for at præsentere de organisatoriske rammer. I den forbindelse vil der være opkvalificerings- og opstartsworkshops og møder mellem erhvervsskoler og kommuner med henblik på at diskutere betingelserne for 'Job-bro til uddannelse'.

'Job-bro til uddannelse' begynder med en pilotfase, som varer fra 1. januar til 31. marts, hvorefter projektet forløber over en toårig periode frem til d. 31. marts 2020.

Formålet med 'Job-bro til uddannelse' er, at flere udsatte unge skal påbegynde og gennemføre en ordinær uddannelse. Kommunerne skal udvikle og afprøve en model, som fokuserer på uddannelsesrettet indsats, hvor de unge tilbydes opkvalificering i dansk og matematik og en løbende virksomhedspraktik for at kortlægge, hvilken erhvervsuddannelse der passer bedst til den enkelte.

Læs mere om de konkrete indsatser og succeskriterier i 'Job-bro til uddannelse'