Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Ny guide om ordinære løntimer for aktivitetsparate borgere på kontanthjælp

23-10-2018

En ny guide beskriver, hvad ordinære løntimer kan betyde for ens økonomi, hvis man arbejder ved siden af sin kontanthjælp.

I forbindelse med projekt ”Flere skal med” har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udarbejdet en guide om ordinære løntimer for aktivitetsparate borgere på kontanthjælp

Guiden er en vejledning i, hvordan man, som sagsbehandler kan inspirere borgere til at få løntimer for ordinært og ustøttet arbejde, dvs. ordinære løntimer.

Guiden indeholder også ni cases med de hyppigst forekommende eksempler på borgere, der modtager kontanthjælp. Eksemplerne kan bruges til at forklare de økonomiske fordele ved at tage ordinære løntimer og til at forklare, hvordan ordinære løntimer kan kombineres med virksomhedspraktik.

På værktøjssiden for kontanthjælpsreformen kan du finde guiden om ordinære løntimer for aktivitetsparate borgere på kontanthjælp.

Ordinære løntimer for aktivitetsparate borgere på kontanthjælp (nyt vindue)

Der er også udarbejdet en beregner, hvor man kan lave eksempler på de økonomiske fordele ved ordinære løntimer. Beregneren er til de sagsbehandlere, der deltager i projekt ”Flere skal med”, og den kan findes på projektets hjemmeside:

Flere skal med (nyt vindue)