Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Esbjerg fordobler antallet af samtaler i de første seks måneder

20-12-2017

Jobcenter Esbjerg møder de nyledige med flere samtaler, større forventninger og et skarpt fokus på job.

Med Beskæftigelsesreformen blev kontaktforløbet for forsikrede ledige intensiveret til 6 samtaler inden for det første halvår. Med et nyt investeringsprojekt går Esbjerg kommune endnu videre og forøger antallet af samtaler til en hver anden uge.

Samtalerne følger modellen og metoden fra ”Jobrettede samtaler”, som Esbjerg har stor erfaring med, men der bliver lagt særlig vægt på:

Empowerment: Borgerne i dette projekt skal i særlig høj grad tilskyndes og hjælpes til at tage ansvar for deres eget forløb, bl.a. med høje forventninger til borgernes egen forberedelse og aktivitet mellem samtalerne.
Job- og arbejdsmarkedsfokus: Et tættere samarbejde med Jobkonsulenten skal bidrage til at sikre et tidligt og skarpt fokus på at matche den lediges kompetencer og søgemønster med åbninger og tendenser på arbejdsmarkedet.
Investeringen er på 2,5 mio. kr. i 2017 og 2,5 mio. kr. i 2018. Den forventede besparelse er på 1,7 mio. kr. hvert år i 2017 til 2020. Samlet set betyder det, at Esbjerg forventer et overskud på i alt 1,8 mio. kr. i 2020 som følge af investeringen.

Jobcenterchef Pia Damtoft fortæller om projektet: ”Det vigtigste for os er at få afprøvet nye metoder og indsamlet erfaringer, som vi fremadrettet kan anvende i den ordinære indsats. Derfor følger vi deltagerne nøje mht. en række parametre som eks. søgemønster, faglig/geografisk fordeling af søgte stillinger og de lediges egne oplevelser af samtaleforløbet.”

Læs om hvordan Hjørring investerer sig til gevinster

Læs om Ringkøbing -Skjerns investeringsprojekt