Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Tilbage til arbejdsmarkedet. Erfaringer med folkepensionister og efterlønsmodtagere, der arbejder

15-01-2012

Udarbejdet af Deloitte

Rapporten fra Deloitte samler en række gode eksempler på folkepensionister og efterlønsmodtagere, der er vendt tilbage til arbejdsmarkedet, og på virksomheder, der har gode erfaringer med at ansætte ældre. Desuden undersøger rapporten kommunernes indsats for at få personer over 60 år i arbejde, samt beskriver en række vikar- og rekrutteringsbureauer, der hjælper ældre i job.

Rapporten viser, at folkepensionister og efterlønsmodtagere i høj grad kan bidrage positivt til en arbejdsplads, og at mange pensionister og efterlønsmodtagere ønsker at arbejde. Det tyder dermed på, at der er et uudnyttet potentiale. Men arbejdspladserne er ikke bevidste om ældre som en ressource, og der ser ud til at være et gab mellem udbud og efterspørgsel af ældre arbejdskraft.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde mellem Social- og Integrationsministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Deloitte.

Tilbage til arbejdsmarkedet. Erfaringer med folkepensionister og efterlønsmodtagere, der arbejder (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 09-10-2018