Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Enlig eller samlevende? Vejledning til enlige, der modtager folkepension og førtidspension

20-12-2013

Udarbejdet af Social- og Integrationsministeriet

Pjecen giver en enkel og lettilgængelig beskrivelse af, hvornår man betragtes som enlig eller samlevende som modtager af folkepension og førtidspension.

Pjecen forklarer, hvad man må, og hvad man ikke må, når man modtager ydelser som enlig. Pjecen forklarer også, hvilke rettigheder man som borger har i forbindelse med mødet med kommunen eller Udbetaling Danmark, og når det skal vurderes, om man er enlig eller samlevende.

Målgruppen for pjecen er dels enlige pensionister, der står i en situation, hvor de er i tvivl, om de skal betragtes som enlige eller samlevende, og dels enlige pensionister, der står i en situation, hvor kommunen eller Udbetaling Danmark skal vurdere, om de er 'reelt enlige'.

Enlig eller samlevende? Vejledning til enlige, der modtager folkepension og førtidspension (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 09-10-2018