Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Enlig eller samlevende? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk friplads

20-12-2013

Udarbejdet af Social- og Integrationsministeriet

Pjecen giver en enkel og lettilgængelig beskrivelse af, hvornår man betragtes som enlig eller samlevende som modtager af børnetilskud og økonomisk fripladstilskud.

Pjecen forklarer, hvad man må, og hvad man ikke må, når man modtager ydelser som enlige. Pjecen forklarer også, hvilke rettigheder man som borger har i forbindelse med mødet med kommunen eller Udbetaling Danmark, og når det skal vurderes, om man er enlig eller samlevende.

Målgruppen for pjecen er dels enlige forsørgere, der står i en situation, hvor de er i tvivl, om de skal betragtes som enlige eller samlevende, og dels enlige forsørgere, der står i en situation, hvor kommunen eller Udbetaling Danmark skal vurdere, om de er 'reelt enlige'.

Enlig eller samlevende? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk friplads (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 22-05-2023