Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Fra offentlig forsørgelse til selvforsørgelse – Hvad sker der efter overgangen?

11-05-2015

Udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering laver i forskellige sammenhænge ofte opgørelser af afgangen fra offentlig forsørgelse, og ofte viser opgørelserne en vis afgang til selvforsørgelse. Selvforsørgelse dækker over, at den tidligere ydelsesmodtager hverken er offentligt forsørget eller modtager løn.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt, hvorvidt personer, der afgår fra offentlig forsørgelse til selvforsørgelse, forbliver selvforsørgede, kommer i arbejde/uddannelse eller vender tilbage til offentlig forsørgelse. Undersøgelsen viser, at afgangen til selvforsørgelse er størst fra kontanthjælpssystemet. Hvad der sker med personerne efter en periode med selvforsørgelse varierer på tværs af ydelsestype/visitationskategorier. Ydelsesmodtagere, som er kendetegnet ved at være tættest på arbejdsmarkedet, påbegynder således oftest en uddannelse eller kommer i beskæftigelse efter en periode med selvforsørgelse. For alle grupperne gælder dog, at der er en stor andel, som vender tilbage til ydelsessystemet eller fortsat er i selvforsørgelse et år efter.

Fra offentlig forsørgelse til selvforsørgelse – Hvad sker der efter overgangen? (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 09-11-2022
} }, false);