Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Analyse af kommunal variation for tilkendelse af førtidspension

Analysen er udarbejdet af Styrelsen, og afdækker den kommunale variation i kommunernes tilkendelse af førtidspension, som en del af en fremrykket delevaluering af reformen af førtidspension og fleksjob.

Forligskredsen bag reformen af førtidspension og fleksjob har drøftet en fremrykket delevaluering om reglerne for, hvornår borgere kan få tilkendt en førtidspension. Analysen af den kommunale variation er med til at illustrere, at nogle kommuner har fortolket reglerne strammere end andre og har sendt borgere i ressourceforløb, selv om de kunne have fået en førtidspension.

Analysen beskriver variationen kommunerne imellem, og opsætter en række mulige forklaringer på variationen. Forskellen mellem kommunernes tilkendelsesandele er dobbelt så høj for gruppen med de høje tilkendelsesandele som for gruppen med de lave tilkendelsesandele.

Kommunal variation i tilkendelser af førtidspension (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 09-10-2018