Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Implementeringsrådets indsatsområder og anbefalinger

Implementeringsrådet arbejder inden for tre forskellige indsatsområder, som skal bidrage til at sikre, at danske virksomheder ikke pålægges strengere krav end virksomheder i andre EU-lande

Implementeringsrådet rådgiver regeringen indenfor tre forskellige indsatsområder. Indsatserne foregår på tre forskellige tidspunkter i processen med at udforme og implementere EU-regulering og skal hver især bidrage til at sikre, at danske virksomheder ikke pålægges strengere krav end virksomheder i andre EU-lande.
For det første peger rådet på kommende EU-regler, hvor der er behov for en tidlig interessevaretagelse af danske interesser i Bruxelles. For det andet kommer rådet med anbefalinger til implementering af ny EU-regulering, når fx nye EU-direktiver skal skrives ind i dansk lov. Endelig opfordrer rådet regeringen til at gennemføre nabotjek af eksisterende regulering på udvalgte områder. I et nabotjek undersøger man, om EU-regler er implementeret mere erhvervsvenligt i andre EU-lande, som kan inspirere til bedre måder at udmønte reglerne på i Danmark.

Implementeringsrådets anbefalinger drøftes efterfølgende af ministrene i regeringens Implementeringsudvalg.

Tidlig interessevaretagelse

Nabotjek af eksisterende regulering

Implementering af ny EU-regulering

Tidslinje over indsatser

Søg i anbefalinger fra Implementeringsrådet

 

Anbefalinger fra Implementeringsrådet

Vis alle
Sidst opdateret: 23-04-2018