Ansøgningsfrist
Spørgsmål og svar til puljen Flere skal med 2
Styrelsen modtager løbende spørgsmål til puljen Flere skal med 2 om monitorering og resultatkrav, som kan have generel interesse. Spørgsmål og svarene er derfor publiceret på denne side.
10-10-2019
For at tælle med i opgørelsen skal 20 procent af indsatsgruppen have været berørt af lønnede timer eller uddannelse i løbet af en måned.
De behøver således ikke at have været i lønnede timer eller uddannelse hele måneden.
10-10-2019
Resultatkravet på 20 procent i lønnede timer opgøres i en given måned i løbet af projektperioden. Det opgøres ved at se på hvor mange borgere, der har været berørt af lønnede timer og uddannelse i en måned.
10-10-2019
Uddannelse tæller positivt med i monitoreringen og opgørelsen af resultatkravet, såfremt der er tale om en SU-berettiget uddannelse.
Uddannelser, hvor borgeren får løn, vil også tælle positivt med, men det vil fremgå som lønnede timer i monitoreringen.
10-10-2019
Ja i det tilfælde en borger er afgået til ordinært job, vil vedkommende tælle positivt med i opgørelsen af resultatkravene, så længe borgeren forbliver i job. En borger udgår alene af projektet ved fraflytning, dødsfald eller folkepension. En borger kan derfor godt fortsætte i projektet selvom vedkommendes sag er lukket i kommunen.
10-10-2019
Løntilskud tæller ikke med i opgørelsen af lønnede timer, da der måles på ustøttet beskæftigelse.
Som en del af den løbende monitorering af indsatsen, vil der blive fulgt op på hvor mange borgere, der er i virksomhedsforløb mv., herunder job med løntilskud.
10-10-2019
Fleksjob tæller ikke med i opgørelsen af lønnede timer. En forudsætning for at være i fleksjobordningen er at borgeren er visiteret til ordningen. Jf. indsatsmodellen skal en borger, der vurderes at være i målgruppen for fleksjob, ressourceforløb eller førtidspension skal vedkommende visiteres til gruppe 2 og have sin sag forelagt for rehabiliteringsteamet. Vi har valgt en tydelig og løbende adskillelse af gruppe 1 og gruppe 2 i opgørelsen af resultatkravet. Det er selvfølgelig positivt, når en borger kommer i fleksjob, derfor følger vi også med i udviklingen for gruppe 2 i monitoreringsrapporterne.
10-10-2019
En borger tæller alene positivt med i opgørelsen af resultatkravet i den/de måneder vedkommende er berørt af uddannelse eller lønnede timer.
10-10-2019
Borgere i indsatsgruppen der går fra aktivitetsparat til jobparat, vil tælle positivt med, så længe de har lønnede timer eller er uddannelse.
En borger udgår alene af indsatsgruppen ved fraflytning, dødsfald og folkepension eller hvis de visiteres til gruppe 2, fordi de vurderes i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.
10-10-2019
Af lovbemærkninger til lov om socialt frikort står der angivet: ”Det bemærkes, at skattefri udbetalinger efter lov om forsøg med socialt frikort som følge af skattefritagelsen ikke skal indberettes til indkomstregistret”. Det er således udgangspunktet, at virksomhederne ikke indberetter løn til indkomstregistret, hvorfor det betyder, at det vil være svært at tælle timerne med, der er optjent via socialt frikort. Opgørelse af resultatkravet i Flere skal med 2 baseres på data fra E-indkomst og da indkomst i forbindelse med socialt frikort ikke registreres i indkomstregisteret, tæller det ikke med i resultatkravet og opgørelsen af de lønnede timer.