Ansøgningsfrist
Spørgsmål og svar til pulje til afklaring af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere
Styrelsen modtager løbende spørgsmål til puljen til afklaring af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere om generelle spørgsmål til puljen, som kan være af generel interesse. Spørgsmål og svarene er derfor publiceret på denne side.
10-11-2020
Ja, det er forventningen, at vi starter op den 1. december 2020.
STAR er dog opmærksomme på den særlige situation i jobcentrene og følger nøje med i udviklingen i relation til COVID19.
12-11-2020
Ja, I må gerne have samme projektleder på FSM2 og Afklaringspuljen. Det bemærkes dog, at det ikke er muligt at få finansiering til samme projektleder fra begge puljer (dobbeltfinansiering til samme medarbejder). Så i denne forbindelse skal I være opmærksomme på timeregistrering i for-hold til de to puljer.
12-11-2020
Det er målsætningen at gøre op med, at borgere langvarigt hænger fast i kontanthjælpssystemet uden en afklaring af deres sag. Næsten 20.000 borgere har været på kontanthjælp i mere end 8 ud af de seneste 10 år. Derfor er der et politisk ønske om, at så mange kommuner som muligt deltager i puljen. Endvidere vil STAR i monitoreringen måle på udviklingen i alle landets kommuner i de næste 2 år.
12-11-2020
Der er på finansloven afsat midler til at styrke kommunernes indsats for at afklare, om aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år fortsat skal være på kontanthjælp. Målsætningen er at gøre op med, at borgere langvarigt hænger fast i kontanthjælpssystemet uden en afklaring af deres sag, og der er et politisk ønske om, at så mange kommuner som muligt deltager i puljen.
Derfor er ansøgningsbeløbene i puljen beregnet på baggrund af antallet af borgere i alle landets kommuner, så alle landets kommuner har mulighed for at søge om midler fra puljen. Beløbet til indsatsen i trin 2 svarer desuden til det beløb, som deltagere i Flere skal med 2 får til lignende indsats.
13-11-2020
Der er et stort overlap mellem målgruppen i FSM2 og Afklaringspuljen. I FSM2 er alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med i målgruppen. Af dem vil en del af borgerne også være i målgruppen for Afklaringspuljen, hvis de har været på kontanthjælp i 80 pct. af tiden de sidste 10 år. Derfor skal disse borgere have indsatsen i Afklaringspuljen.
Indsatsmodellen i Afklaringspuljen baserer sig dels på step upmødet, som der anvendes på FSM, dels anvendes der i Trin 2 (Afklaringsforløbet) en række af de samme kerneelementer, som anvendes i FSM2.
Det vil være sådan, at borgere, der allerede er i gruppe 2/på vej mod rehabiliteringsteamet, ikke skal ind i straksafklaringen. Endvidere kan straksafklaringen udskydes for de borgere, der ved opstart er i ordinære timer, virksomhedspraktik eller løntilskud.
24-11-2020
”Flere skal med 2” (FSM2) og ”Puljen til afklaring af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere” (Afklaringspuljen) er to forskellige puljer/projekter. Så vi reducerer ikke jeres tilsagn/tilskud på Flere skal med 2, hvis I søger Afklaringspuljen. Det bibeholder I, som det er.
FSM2-kommunerne kan ansøge om et mindre beløb i Afklaringspuljen end kommuner, der ikke er med i FSM2. Dette skyldes, at der er et målgruppeoverlap, idet målgruppen for Afklaringspuljen (borgere med 8 ud af 10 år på kontanthjælp) allerede er omfattet af FSM2, da målgruppen her er alle aktivitetsparate over 30 år. Derudover er der et overlap i indsatsmodellen, idet trin 2 i Afklaringspuljen er bygget op om indsatsen i FSM2. Dvs. at STAR i udregningen af tilskuddets størrelse på Afklaringspuljen har taget højde for, at FSM2-kommunerne allerede er kompenseret for en del af indsatsen i Afklaringspuljen.
Det, der primært er nyt for jer i Afklaringspuljen, ift. den indsats I laver i FSM2, er den intensive straksafklaring.
I skal være opmærksomme på at holde regnskaberne adskilt og føre særkilt timeregistrering for de medarbejdere, der arbejder på de to projekter, hvis I søger ”Afklaringspuljen”.