Pga. coronavirus (COVID-19) skal hjemmesidens indhold p.t. læses i sammenhæng med de coronarelaterede temaer og nyheder:
Ansøgningsfrist 01-12-2020
Pga. coronavirus (COVID-19) skal hjemmesidens indhold p.t. læses i sammenhæng med de coronarelaterede temaer og nyheder:
Ansøgningsfrist 01-12-2020
Formålet med puljen er at hjælpe ledige dagpengemodtagere på 50 år eller derover tilbage i job. Der er afsat 9,8 mio. kr. til ansøgningspuljen på finanslovens § 17.46.43.30.
Som led i beskæftigelsesreformen fra 2014 blev der afsat en årlig bevilling til at understøtte indsatsen for ledige dagpengemodtagere på 50 år og derover.
De politiske intentioner med puljen er at fremme initiativer, der kan øge beskæftigelsen generelt for ledige dagpengemodtagere på 50 år og derover samt forebygge langtidsledighed for denne målgruppe.
Puljens målgruppe er ledige dagpengemodtagere på 50 år eller derover, som er i risiko for eller er ramt af langtidsledighed.
Risiko for langtidsledighed kan bl.a. skyldes nedslidning, forældede kompetencer eller at fagområdet/branchen er særlig udsat som følge af covid-19.
Puljen har især fokus på seniorer med mange år i samme fag/samme arbejdsplads, forældede kompetencer og/eller helbredsproblemer. Tilskudsmodtager skal i ansøgningen redegøre for om, og i givet fald hvordan, målgruppen nærmere vil blive afgrænset i forbindelse med projektet. Det kan f.eks. være med fokus på bestemte brancher eller faggrupper eller borgere med (bestemte typer af) helbredsproblemer ud over ledighed.
Formålet med puljen er at hjælpe personer i målgruppen tilbage i job. Det skal ske ved at understøtte, at der tidligt i ledighedsperioden skabes de bedst mulige rammer for målgruppen.
Det er generelt vigtigt, at borgeren oplever kompetent rådgivning om jobmuligheder, det aktuelle arbejdsmarked, jobsøgning, tilbud om virksomhedsforløb (praktik eller løntilskud) samt en sammenhængende indsats mellem job-center og a-kasse.
Puljen kan ansøges af a-kasser i samarbejde med én eller flere kommuner og eventuelt andre a-kasser. A-kassen, som indsender ansøgningen, bliver tilskudsansvarlig.
Projektet kan desuden have yderligere samarbejdspartnere såsom uddannelsesinstitutioner, fagforbund, virksomheder el.lign.
Med henblik på at understøtte en forankring og tidlig visitation til projektind-satsen i forbindelse med den første kontakt med beskæftigelsessystemet (ved CV-samtalen i a-kassen) er det besluttet, at afgrænse ansøgerkredsen for denne puljeudmelding til a-kasser.
Ansøger skal i ansøgningen angive projektperioden for eget projekt. Projektperioden skal dog starte december 2020 og slutte senest december 2022.
Projektet skal overordnet afprøve en tidlig målrettet indsats med henblik på at forebygge, at forsikrede ledige over 50 år bliver langtidsledige. Med afsæt i Seniortænketankens anbefalinger om, hvordan ledige seniorer hjælpes hurtigt tilbage i job, skal projektet afprøve en indsats, der bygger på følgende kerne-elementer:
Det skal i ansøgningen angives, hvilken konkret indsats, der gives til projektets målgrupper. Indsatsen skal som sagt overordnet tage udgangspunkt i Seniortænketankens anbefalinger om, hvordan ledige seniorer hjælpes hurtigt tilbage i job.
På den baggrund lægges op til en indsatsmodel med bl.a. følgende kerneelementer:
For at understøtte en intensiv, sammenhængende og jobrettet indsats vil det være et krav, at indsatsen som minimum indeholder følgende tre elementer:
Det skal i ansøgningen beskrives, hvordan a-kassen og jobcentret vil sikre, at de ledige seniorer, som omfattes af projektet, får en gennemgående sagsbehandler/personlig jobformidler, der kan sikre en sammenhængende indsats og gennem opbygning af en tillidsbaseret relation til borgeren kan styrke vedkommendes tro på tilbagevenden til job.
Det skal i forbindelse med ansøgningen beskrives, hvordan a-kassen/jobcentret vil understøtte, at de ledige seniorer i samarbejde med den personlige jobformidler bruger de jobrettede digitale redskaber, herunder CV, ’Jeg søger job som’, jobloggen og Min Plan, på Jobnet i forbindelse med ind-satsen. Formålet er at understøtte en indsats med et tydeligt jobrettet fokus, hvor de digitale redskaber sikrer en fælles forståelse af retning og indhold i de aktiviteter, der sættes i gang.
For at understøtte, at der løbende evalueres på indsatsens mål og de igangsatte aktiviteter, skal det i ansøgningen beskrives, hvordan indsatsne tilrettelægges som intensive tre måneders ”sprint” med målrettet jobsøgning, som påbegyndes og afsluttes med en fælles samtale med a-kasse, jobcenter og borger med henblik på at sikre enighed om jobsøgningsstrategien.
Med afsæt i målgruppeafgrænsningen skal det i ansøgningen endvidere beskrives, hvorvidt indsatsen målrettes beskæftigelse på bestemte dele af arbejdsmarkedet, hvor der vurderes at være gode jobmuligheder for målgruppen.
I ansøgningen skal der opstilles konkrete succeskriterier for projektet og beskrives, hvordan der vil blive fulgt op på disse i A-kassens løbende monitorering af projektet.
Det er en forudsætning for at opnå tilskud fra puljen, at der indgås samarbejdsaftale med én eller flere kommuner. Samarbejdsaftale(r) skal indsendes sammen med ansøgningen i underskrevet form.
Der vil i vurderingen af ansøgningerne blive lagt vægt på følgende kriterier:
Der gælder følgende forpligtelser ved deltagelse i projektet:
Der kan søges om tilskud til følgende udgiftsposter:
Udgifterne skal være rimelige og velbegrundede med afsæt i en konkret vurdering af, hvad indsatsen kræver for antallet af deltagere i projektet. Lønniveauet skal som udgangspunkt svare til lønninger for sammenligneligt arbejde inden for staten. Et overblik over gennemsnitslønninger i staten fordelt på funktioner findes på nedenstående link
Lønoverblik til lokale lønforhandlinger i staten
Styrelsens budgetskabelon skal anvendes, og budgettet skal indeholde fyldest-gørende noter til budgetposterne. I budgetskabelonen fremgår det, hvordan budgettet skal udfyldes korrekt med noter. Se desuden guide til budgetlægning, som kan tilgås via nedenstående side.
Vejledninger, retningslinjer og skabeloner til ansøgningspuljer på beskæftigelsesområdet
Vær opmærksom på, at der skal opstilles budgetter for de enkelte budgetår samt et samlet budget for hele perioden.
Der stilles krav om indsendelse af halvårlige statusrapporter, som skal indsendes forud for udbetaling af tilskud.
Efter projektets afslutning skal der indsendes en slutrapport sammen med et regnskab for hele projektperioden.
Skabeloner for status- og slutrapporter kan hentes på siden Vejledninger, retningslinjer og skabeloner til ansøgningspuljer på beskæftigelsesområdet.
Der stilles krav om indsendelse af halvårlige delregnskaber forud for udbetaling af tilskud samt et endeligt regnskab for hele projektperioden senest tre måneder efter projektperiodens afslutning.
Ved tilskud på 250.000 kr. eller derover skal det endelige regnskab være revisorpåtegnet. Ved tilskud under 250.000 kr. er det tilstrækkeligt at regnskabet er påtegnet af den økonomisk ansvarlige i a-kassen.
Regnskabet skal modsvares af udgiftsposterne i det godkendte budget. Nedenstående budget- og regnskabsskabelon skal anvendes ved indsendelse af regnskaber.
Frister for indsendelse af regnskaber vil fremgå af tilsagnsbrevene.
Tilskuddet vil blive udbetalt bagudrettet på baggrund af de indsendte regnskaber.
Ansøgninger skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via styrelsens Tilskudsportal senest den 1. december 2020, kl. 12.00.
Ansøgninger der sendes efter dette tidspunkt, vil blive afvist.
Tilskudsportalen til puljeansøgninger
Der kan forventes svar på ansøgningen medio december 2020.
Spørgsmål kan stilles til Louise Degn Pedersen pr. e-mail lope@star.dk.
Ved indsendelse af ansøgninger skal følgende skabeloner anvendes:
Ansøgningsskema (Word) (nyt vindue)
Budgetskema (Excel) (nyt vindue)
Spørgsmål og svar til puljen, hvor puljens indhold uddybes/specificeres vil blive offentliggjort på denne side.