Kontakt
Data og Analyse
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udgiver hver måned et jobbarometer, der tager udgangspunkt i jobmulighederne for jobcentrets egne ledige
(Jobbarometret kan ikke opdateres på nuværende tidspunkt. Nyeste data tilgængelig er fra November 2020)
Jobbarometret er det lokale overblik over jobsituationen med udgangspunkt i de personer, der aktuelt er ledige i det enkelte jobcenter. De stillinger flest ledige i jobcentret oplyser, at de søger job inden for, udvælges til jobbarometret. Det gør jobbarometer aktuelt, lokalt og unikt.
Jobbarometret kan bruges som et værktøj i samtalen med den ledige og som udgangspunkt for en drøftelse af den lediges muligheder og mål og kan give inspiration til den lediges jobsøgningsaktivitet. I de tilfælde hvor Jobbarometret kan være med til at bekræfte gode jobmuligheder inden for andre områder end der hvor den ledige søger i dag, kan Jobbarometret kan være med til at underbygge, at den lediges muligheder for at komme i job øges, hvis han/hun tager et bestemt kursus.
Jobbarometret består af en forside og en bagside. Begge sider printes, samles, og kan lægges på skrivebordet, som et værktøj til samtalen, hvor udgangspunktet er jobmulighederne for de stillinger den ledige kan bestride.
Jobbarometret vil blive opdateret hver måned.
Forsiden viser jobmulighederne for de 50 største stillinger i Jobcentret
Bagsiden viser udvalgte nøgletal for det valgte RAR-område. Stillingsbetegnelser, hvor virksomhederne rekrutterer forgæves og antallet af jobopslag i RAR-området de seneste tre måneder, er med til at give et billede af, hvor der er gode jobmuligheder og hvilke stillinger virksomhederne slår op.
Bagsiden viser også seks udvalgte stillinger med mindre gode jobmuligheder. Til Hver af de seks stillinger er fire tætbeslægtede stillingsbetegnelser som skal illustrere, at der kan være andre muligheder for den ledige.
Alt i alt vurderes Jobbarometret som et stærkt redskab i samtalen, der kan illustrere den lediges aktuelle muligheder på en hurtig, formidlingsvenlig og overskuelig måde.
Hvordan skal Jobbarometret bruges?
Jobbarometre for Region Hovedstaden
Jobbarometre for Region Sjælland
Jobbarometre for Region Bornholm
Jobbarometre for Region Sydjylland
Jobbarometre for Region Østjylland
Jobbarometre for Region Nordjylland
Jobbarometre for Region Vestjylland
Data og Analyse